A Chiliről minden

A legcsípősebb chili szósz válogatás

Chili
Csípős
Legcsípősebb
Szűrés törlése
Chili Hungária Webáruház
Chili Hungária Webáruház
A legcsípősebb chili szósz válogatás

Kétféle chili szósz válogatás közül választhatsz a webshopunkban, amelyekről nyugodtan kijelenthetjük, hogy egyik erősebb, mint a másik. A nagyobb, ám egydarabos kiszerelésű üvegek mellett így lehetőséged van mindjárt három különböző kencét megkóstolni. Vigyázat, nem tréfálunk: az egyikben tényleg a legbrutálisabb chili szószokkal mérettetheted meg magad.

A kegyetlen hármas

 

Kíváncsi vagy, melyik a legcsípősebb chili trió a tarsolyunkban? Akkor bemutatjuk őket: Kegyes Halál, Spirit of Attila és Tüzes Mennykő névre hallgatnak. Ezek a krémek külön-külön is rendkívül népszerűek. Ha te is hezitálnál, hogy melyiket kóstold meg először, akkor itt a remek lehetőség, hogy ne kelljen döntened. Ilyen kapszaicinerősségeket zártunk a palackokba:

 

A Kegyes Halál két extrém erős paprika kombinációjában ér utol. Az egyik természetesen a Carolina Reaper, amely lassan egy évtizede foglalja el a Guinness Rekord hivatalos listáján a világ legerősebb chilije címet. A másik pedig a Trinidad Scorpio Moruga, amely szintén szerepelt a Scoville skála élén, mára azonban az 1,2-2 millió SHU érték a második helyre elég. 

 

Lényegében összeeresztettük ezt a két nagy harcost, illetve némi fűszert és sót adtunk hozzájuk, hogy az aromájuk még jobban érezhető legyen. A végeredmény minden kétséget kizáróan egy olyan egyveleg lett, amiről még a sokat próbált chili rajongók is elismerő tisztelettel beszélnek.
Tüzes Mennykő és Mennydörgés

 

Azaz égszakadás, földindulás. Bár ezek a krémek valamivel enyhébbek, mint a Kegyes Halál és a Spirit of Attila, azért nem szabad lebecsülni az erejüket. A Tüzes Mennykő a mi tájékoztató jellegű erősségmérőnkön ugyan mérsékeltebb kvalitást mutat, de a Dorset Naga, Naga Jolokia, Habanero, Jamaicai Red, valamint a Jalapeno összetevők itt is kitesznek magukért. 

 

A Mennydörgés teljes egészében Habanero chiliből készült. Az átlagosnál jóval merészebb ízvilágot képvisel ez a fajta paprika. Mexikói vagy ázsiai ételekhez szenzációs. A Tüzes Mennykő thai jellegű specialitásokhoz ajánlott.

 

A világbajnok Spirit of Attila

 

A chili őshazájában, Amerikában a World Hot Sauce Awards versenyen a mi szószunk hozta el 2015-ben az első díjat. Ha tesztelnéd, hogy mivel ejtette rabul a zsűri ízlelőbimbóit, rendeld meg valamelyik chili válogatásunkat, mert ennek mindkettőben biztosítottunk helyet.

 

Elöljáróban annyit elárulunk róla, hogy az egyik alapanyaga a Szellem chili, más néven Bhut Jolokia. Elhisszük, ha nagyon ismerős valahonnan. A 800 ezer-1,2 milliós SHU értéke révén ő is volt világrekorder. Valamint a jelenlegi rekordtartó Carolina Reaper egyik szülője. 

 

A Dorset Naga a Naga Morich továbbnemesített változata. A Szellem chilivel közeli rokonságban áll, mondhatni unokatestvérek. A nemesítés célja egy erősebb paprika látrehozása volt az eredetinél, ami sikerült is a termesztőknek: a Dorset Naga 1-1,5 millió SHU értékkel bír. Különlegessége a szédületes kapszaicintartalmon kívül a gyümölcsös ízvilága. 

 

Chili szósz válogatás díszdobozban

 

A kiemelkedő csípősséggel rendelkező paprikáknál gyakran mondjuk, hogy tisztelettel közeledj feléjük. Ezt megfigyelheted a mi hozzáállásunkban is: díszdobozban csomagolva juthatsz hozzá ezekhez a prémium szószokhoz. Méltán vagyunk rájuk büszkék, hiszen mind egyedi és jellegzetes. 

 

Az üvegcsék 40 ml-esek, ami elsőre talán aprónak tűnik. Viszont megkóstolva a szószokat rájössz, hogy egy fogpiszkáló hegyén megülő kence bőven elég, ha nem még sok is a levesedbe vagy egy-egy falat húshoz.

 

Lepd meg magad vagy egy családtagod valamelyik összeállításunkkal, garantáltan nem fogtok csalódni!