Dry Force fűszerek

Webáruházunkban a Dry Force fűszerek külön kategóriát képviselnek. Ugyanúgy, ahogy a chili szószaink és egyéb termékeink esetében, az őrleményeknek is igyekszünk azt a figyelmet megadni, ami megilleti őket. A klasszikus pirospaprika-állag világrekorder erősségű chili porokat, népszerű, kifejezetten csípős fajták őrölt változatait takarja. Ezek mellett érdekességként tartunk egy-egy paprikából egészben szárított csomagokat is.

 

Az őrölt chilikkel kiválóan fűszerezhetsz, készíthetsz pácot, mint a hagyományos fűszerpaprikával, csak éppen sokkal izgalmasabb lesz a végeredmény. 

Mire használhatók a Dry Force fűszerek?

 

Dry Force fűszerek alatt a szárítással tartósított gyümölcsöket értjük. Ezeket aztán vagy egészben hagyják vagy feldolgozzák. Utóbbi során készülhet belőlük chili pehely vagy finomra őrölt, porított paprika. Tárolása és felhasználása megegyezik a csípősségmentes fűszerpaprikáéval. Miért érdemes mégis beszerezned legalább egy üveg ilyen különlegességet? Mert lényegében bármibe tehetsz belőle, amit szeretnél speciálisan ízesíteni.

 

Főzéskor helyettesítheted vagy kiegészítheted a hagyományos paprikát. Az adagolás mértékét abszolút te szabályozod. Érdemes utánanézni az egyes fajtákból készült őrleményeknek, hogy milyen intenzitásra számíthatsz tőlük. Ezzel elkerülheted, hogy óvatlanságból vagy megszokásból a kelleténél többet teszel az ételbe a kelleténél. Száraz pác alapanyagaként is alkalmazhatod vagy keverheted tejfölbe, majonézbe, ha pikáns mártogatósra vágysz. Mártogatósként vagy sült húsokhoz öntetként a chili szószok is nagyszerűen illenek.

 

A csípősség fokozatai

 

A hagyományos fűszerpaprikáknak öt különböző típusát különböztetjük meg. A hazai paprikák között is vannak enyhébbek és csípősebbek, amik változatosabbá teszik a konyhai remekeket. Mi azonban nem magyar paprikafajtákból készítjük a Dry Force fűszereinket. Több chili fajtát nevelünk és termesztünk a földünkön, amiket begyűjtünk, válogatunk, majd manufaktúrában feldolgozunk. A chilik nem csak a magasabb kapszaicintartalmuk miatt térnek el az itthoni fajtáktól. 

 

A csípősség fokozatai mellett megfigyelhető egy sajátos, adott fajtára jellemző aroma. Az hagyján, hogy az erősség a legtöbb esetben nemcsak berobban, hanem lépésenként hatalmasodik el. Rutinos chili fogyasztók képesek felismerni a paprika gyümölcsös, citrusos vagy éppen füstös jellegét, mielőtt az teljesen kifejti erejét. Kínálatunkban olyan készítmények találhatók, amik jóval meghaladják azt a szintet, amit a magyar erőspaprikák képviselni tudnak.

 

Egészben szárított chilik

 

Webáruházunk Dry Force fűszerek részlegén mindössze két fajta egészben szárított chili kapható. Az egyik a jelenleg is rekorder Carolina Reaper, a másik pedig egy korábbi bajnok, a Szellem chili. Az egészben szárított gyümölcsöket meg lehet pirítani, alaplében vagy paradicsompürében dehidratálni majd úgy felhasználni. Mindkettő típus több mint egymilliós SHU értékkel bír, ezért ha csökkenteni szeretnéd az erejüket, akkor még mielőtt bármit is kezdenél velük, szedd ki a magjait és vágd ki az ereit. 

 

Rehidratálás után a paprika majdnem teljesen visszanyeri zsengekori kinézetét. Ízében is megfigyelhető némi változás: mélyebb, füstösebb ízvilág lesz rá jellemző. Miután dehidratáltad, pürésítheted, és ekkor is van lehetőséged pirításra, ezzel fokozva a kialakult természetes füstös jelleget. Pörköltek, gulyás, halászlé, de lényegében bármilyen pörköltalapot kívánó ételt megbolondíthatsz vele.

 

Nézz körül webáruházunk kínálatában, és rendeld meg azt a terméket, ami ezután mindig a kezed ügyében lesz, amikor tüzesebb a hangulatod.