Egyéb chili termékek

Szívesen kísérletezünk a kedvenc erős paprikáinkkal, ezért webáruházunkban nyitottunk egy egyéb chili termékek részleget is. Igaz, hogy a szószok a specialitásaink, de annyi lehetőség rejlik a chilikben, hogy örömmel készítünk más jellegű termékeket is.

 

Az a tapasztalatunk, hogy az ügyfeleink szívesebben fogyasztják a mi manufaktúránk által alkotott csípős, darált krémeket, mint a tömeggyártottat. Sőt, egyre nagyobb az érdeklődés az olyan különlegességek iránt, mint amilyen a chilis befőtt vagy a savanyúság. Nézz körül és ismerd meg az egyéb chili termékeinket.

Raktáron
Kedvencekhez
1 490 Ft
Egységár: 12 417 Ft/L
Összehasonlítás
Nem vásárolható!

Paprikakrémek

 

A nálunk kapható paprikakrémek alapanyaga természetesen a chili. A módszer ugyanaz, mint ahogy a klasszikus, boltok polcain kapható darált paprikakrém készül. A chili paprikák nem csak erősségükben tartoznak más kategória alá, mint a magyar fajták. Mindegyiknek van egy rá jellemző aromája, amit néhány kóstolás után azonnal felismersz. 

 

A Paprikakrém néven futó készítményünk két enyhébb (Fresno, Cayenne) fajta egyvelege. Ha meg vagy elégedve a magyar változat csípősségével, viszont túl sósnak találod, akkor ezt ajánljuk. Csak annyi sót használunk, amennyi a tartósítás szempontjából szükséges. Ezzel érjük el, hogy a chilik ízvilága érvényesüljön.

 

Dominator termékünket azoknak szántuk, akik nem riadnak vissza a magasabb kapszaicintartalomtól. Csak Jalapeno paprikát használunk fel hozzá, illetve némi sót ízfokozás céljából és tartósítószert.

 

Buda-chili csepp

 

Extra erős, koncentrált kapszaicin olívaolajos oldat. Leginkább főzéshez, sütéshez, pácokba használható, de ha valaki szereti a brutálisan csípős dresszinget, akkor salátára is tehető. A biztonságos és könnyű adagolás érdekében cseppentőbetétes üvegben forgalmazzuk. A 20 ml-es kiszerelés aprónak tűnik, de mivel valóban egy csepp elég egy egész fazéknyi étel ízesítéséhez, nem fog gyorsan elfogyni.

 

Chipotle, azaz füstölt jalapeno

 

A chipotle a jalapeno paprika szárított változata. A mexikói konyhák nagy kedvence, levesek, salsa szószok nélkülözhetetlen alapanyaga. Meglehetősen csípős, viszont kellemes füstös aromája fenségessé varázsol egy egyszerű pörköltet is. Nálunk egészben szárítva találod meg, mert ebben a formában őrzi meg legjobban az esszenciáját. Keresheted még a füstös, BBQ chili szószokat, ezekben is használunk chipotlét.

 

Milyen egyéb chili termékek vannak még?

 

Most jönnek csak az igazi ínyencségek! A chilik olajban vagy ecetes lében való eltevése szűkösebb időkre nem a mi találmányunk. Viszont ennek a savanyúságnak a párosítása, fűszerezése a mi kreativitásunk gyümölcse. Fogtunk néhány Habanerót, némi vöröshagymát, egy marék fűszert, mustrámagot, összezártuk őket egy üvegbe. Felöntöttük ecetes alaplével és érlelés után mindenki szívesen csemegézhet belőle. Igazán házias, kicsit magyaros felütéssel bíró ez a savanyúság, a Habanerót leszámítva. De olyan fajtát kerestünk, amelyik sajátos ízű, sokan szeretik és kellően csípős.

 

Ugyanezért kísérleteztünk vele befőttkészítés terén is. A Habanero elképesztően jól harmonizál bizonyos gyümölcsökkel, mert ő is rendelkezik egyfajta gyümölcsösségel. Mi mangóval társítottuk, így létrehoztunk egy édes-csípős kontrasztot, ami mégis tökéletesen kiegészíti egymást. Önmagában sült húsok mellé, vagy akár pizzafeltétként is fogyaszthatod. Nem kóstoltál még chili befőttet? Akkor itt az ideje elkezdeni!

 

Látod? A chili fogyasztást ilyen változatos módon be tudod illeszteni az étrendbe. Mi adjuk a nem mindennapi chili készítményeket, neked csak élvezned kell.