Chili szósz
Eredeti, utánozhatatlan chili szósz kínálatunk alapanyagai magyar földben nevelkedett paprikáink. Ezeket nemcsak gondosan, nagy szakértelemmel nevelgetjük, hanem mi magunk szüreteljük, válogatjuk. A folyamat végső állomásaként pedig saját receptúránk alapján készítjük belőle az ínyenc, pikáns vagy éppen méregerős chili szószokat.
Ügyfeleink gyakran válnak visszatérő vásárlókká és ízlelgetik a változatos fűszerezésű, eltérő chilikből készült kencéket. Nézz körbe webáruházunk chili szósz részlegén, és találd meg te is nálunk a kedvenc öntetedet.
Díjnyertes chili szószok
Hadd kezdjük a bemutatást azokkal a szószokkal, amik nemcsak a hazai közönség kedvencei, hanem nemzetközileg is elismertek.
- Spirit of Attila
2015-ben neveztük be az amerikai World Hot Sauce Awards versenyre, melyen akkor egyedül képviseltük Magyarországot. Attila szellemétől könnybe lábadt a zsűri szeme, majd olyan megnyerőnek ítélték, hogy az őshonos chili készítményeket megelőzve az első helyet foglalhatta el. A mezőnyben 34 erősebbnél erősebb chili szósz versengett az előkelő díjazásért, mindet megelőzve a Spirit of Attila lett a világbajnok. Ez azért is különleges teljesítmény, mert 2015-ig nem volt arra példa, hogy külföldi kence legyen a nyertes.
- Tüzes Mennykő
A Spirit of Attila sikere után 2016-ban útjára indítottuk a Tüzes Mennykőt is a tengeren túlra, hogy megmérettesse magát. A Habanero, Jamaicai Red és Jalapeno válogatásból készült kencét ezüst éremmel jutalmazták ugyanabban a kategóriában, amelyben egy évvel korábban a Spirit of Attila elsöprő győzelmet aratott.
- Aranyszarvas
A vadhúsok nélkülözhetetlen kiegészítője. Fűszerezését tekintve hagyatkoztunk a klasszikus vadas mártásra, csak feltunningoltuk némi chilivel. Ennélfogva egy inkább pikáns, mint erős szószt képzelj el, ami nem a csípősségével vesz le a lábadról, hanem a fűszerek, zöldségek aromájának összhangjával. 2017-ben szintén a Louisianai World Hot Sauce Awards versenyen indult Mild kategóriában és győztesként tért haza.
- Alabárdos
Az Aranyszarvassal és a Tüzes Mennykővel egyetemben csak más kategóriában lépett porondra Alabárdos nevű szószunk. Az eltérő chili fajták mellett fokhagymával ízesítjük. Nem túl erős, inkább az a pont kellemesen maró aroma uralja, amitől még élvezetes a chili szósz fogyasztása. Első helyezést ért el a diszkrét csípősségével.
A chili szószok mellett szárított paprikákat, chili őrleményeket és néhány nem mindennapi ínyencséget találsz nálunk. Kóstold meg a chili befőttet vagy a mi savanyúságunkat a termékeink közül.
Egzotikus chili szószok
A Zöld felső nevet viselő öntet a Jalapeno és a Pimentos de Padron paprikák egyvelege, fokhagymás beütéssel. Nem túl erős, viszont annál fűszeresebb. Jellegzetes színét a még zölden begyűjtött termések adják. Valamivel erősebb a Sárga vihar, ami kifejezetten sárga húsú paprikákból készül. Ezeknek a citromos aromája bolondítja meg ezt a nem mindennapi szószt.
A MonJardin Africa igazi gourmet különlegesség. A Habanero egyedi ízvilágát mangóval, Bourbon vaníliával, mézzel, citromlével turbóztuk fel. A végeredményt nem lehet elmondani, muszáj megkóstolni, mert önmagáért beszél.
Az élet megédesítői
Gondoltunk az édes ízeket favorizálókra is. Sőt, ezekből a termékekből is többféle verziót kipróbálhatsz. Közkedvelt darabok az Édes csípés és a BBQ chili szósz. Előbbi a már többször említett 2017-es amerikai World Hot Sauce Awards verseny Asian kategóriájának a győztese. Kellemesen csípős, de megjelenik a gyümölcsös-édes ízvilág is. BBQ kencénket a füstölt cayenne teszi ellenállhatatlanná. Tökéletesen megidézi az év bármely időszakában a nyári sütögetések hangulatát.