Spirit of Attila prémium chili szósz 100ml

Spirit of Attila prémium chili szósz 100ml
Spirit of Attila prémium chili szósz 100ml
Spirit of Attila prémium chili szósz 100ml
Spirit of Attila prémium chili szósz 100ml
Várható kézbesítés
2019.10.16
2 590 Ft
Egységár: 25 900 Ft/L
A vásárlás után járó pontok: 25 Ft

Nagy büszkeség számunkra, hogy 2015-be világbajnok lett a Spirit of Attila chili szószunk az amerikai World Hot Sauce Awards-on. Elsőként indultunk Magyarországról és sikerült elhozni az első helyezést a világversenyről.

Részletek

Spirit Of Attila Chili Szósz


Nagy büszkeség számunkra, hogy 2015-be világbajnok lett a Spirit of Attila chili szószunk az amerikai World Hot Sauce Awards-on. Elsőként indultunk Magyarországról és sikerült elhozni az első helyezést a világversenyről.

Amíg ez a chili szósz az asztalodra eljut, így ebben a formában, nagyon sok folyamaton ment keresztül. Elültettük, neveltük, begyűjtöttük, feldolgoztuk, főztük, préseltük, ízesítettük, olyan technológiát alkalmaztunk, amivel megőriztük a paprika egyedi jellemzőit. Titkos egyedi receptek alapján készült. Ebben rejlik az értéke.

Ez a chili szósz nemcsak az erőssége miatt nyert, hanem az íze miatt is. Ha megkóstolod akkor először az ízét érzed és csak utána épül fel fokozatosan a csípős érzés a szádban, különböző helyeken. A hatás nem marad el és egy élményt nyújt az étkezések során. Ez a szuper erős szósz jó kiindulópontja különböző ételek beízesítéséhez. A lassan felépülő csípősség lehetővé teszi a valódi íz érzését az intenzív hőérzetet megelőzően. Csak egy csepp is elegendő, hogy kihozza az extra hőt a levesekben, pörköltekben és ételeinkben. Az egyik top vezető termékünk.

Manufaktúrában kézzel, gondosan válogatott chili paprikából készült termék. A termesztés és feldolgozás alatt nagy hangsúlyt fektetünk a minőségre és az élelmiszer biztonságra. Fontos számunkra, hogy üvegről üvegre ugyanazt az állandó ízt és minőséget biztosítsuk a vásárlóinknak. Ezért pontos receptúra alapján dolgozunk.

Összetevők:
Dorset Naga, Ghost Chili, fűszerek, tartósítószer (Na-benzonát)
Nem tartalmaz ízfokozót, állagjavítót, színezéket.

Kiszerelés:
100ml

Tárolása:
száraz hűvös helyen, felbontás után hűtőben.
Használat előtt felrázandó!

Az alapanyagról:
Az alapnak használt chili paprika erősségét, úgynevezett Scoville (SHU) skálán mérjük. Ha megfelelő környezet van biztosítva, akkor a Dorset Naga és Ghost Chili egyaránt képesek elérni akár az 1.000.000 SHU-t vagy annál többet. Az ilyen nagy hőszintet elérő chilit óvatosan és tisztelettel kell kezelni.

Díjak:
2015. World Hot Sauce Awards Amerika - Spirit of Attila chili szósz világbajnoki címet szerzett

Először indult magyar termék a világ legjobb chili szószai megmérettetésén, és mindjárt első helyezést ért el.

Világbajnok lett a Spirit of Attila nevű chili szószunk az Egyesült Államok Louisiana államában rendezett, a világ legerősebb önteteit felsorakoztató The World Hot Sauce Awards elnevezésű világversenyen. Az amerikai seregszemlén a világ 14 országából 284 termékkel 109 gyártó indult 49 kategóriában. A Spirit of Attila a Hot sauce/Hot csoportban szerezte meg a legjobbnak járó kitüntetést, ezen a kategórián kívül csak kettő volt, amelyben erősebb termékek indultak. A szósz kétféle paprikából készül, mindkettő volt már Guinness rekorder erejét tekintve. A Spirit of Attila a manufaktúra, vezető terméke, bár nem ez a legerősebb, de ez a legkedveltebb mind a magyar, mind a külföldi vásárlók körében. Ezeknél erősebb fajtákból készült szószok kerülnek az X-Hot kategóriába. "A legerősebb, Ultra Hot csoportban európai termék nem is igen indulhat, mert az Európai Unióban kötött, hogy bizonyos élelmiszerekhez milyen adalékot lehet tenni. Ebben az esetben a kapszaicin kerül hozzáadásra, az Unión belül azonban csak természetes úton lehet ezt bármilyen élelmiszerhez hozzáadni. Az Unión kívül vonatott vagy szintetikus kapszaicint is lehet használni az ételekhez, így a legerősebb kategóriában csak ezek a termékek indulhatnak.

A legnépesebb kategóriában állt rajthoz. A verseny történetében eddig mindig amerikaiak győztek.

Kiszabadult a szellem

A kategória, amelyben mi indultunk, a legnépesebb, harminc körüli induló volt, eddig a verseny történetében mindig amerikaiak győztek. Idén három nem amerikai országból értek el helyezést, de kategóriát nyerni csak nekünk sikerült, így nagyon boldogok és büszkék vagyunk.

Itt egy kis videó:

 

Adatok
Erősség / Csípősség
5-ből 5-ös
Összetevők
Dorset Naga, Ghost Chili
Kiszerelés
100 ml
Gyártó
Chili Hungária Manufaktúra
Mennyiségi kedvezmény
Mennyiség
Kedvezmény
Termék ára
1+  db
-0 Ft/db
2 590 Ft/db
3+  db
-40 Ft/db
2 550 Ft/db
5+  db
-90 Ft/db
2 500 Ft/db
10+  db
-90 Ft/db
2 500 Ft/db
Vélemények

Átlagos értékelés:

5 (37 vélemény)
5
(37)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)

Még nem írt véleményt a termékről?

Attila
Attila
2019.10.10
 - 10:45
Nagyon finom és brutál erős chili! Folyamatos rendelős a termék :)
Kerekes László
Kerekes László
2019.10.07
 - 10:07
Nagyon jó, csípős és finom. Nem hiába világbajnok chili szósz! Köszönöm az élményt
Juhász D.
Juhász D.
2019.09.19
 - 15:25
Nagyon jó termék!
Zoltán P.
Zoltán P.
2019.09.19
 - 15:24
Ez igen! Bátraknak bátran ajánlom! :D
Ferenc D.
Ferenc D.
2019.09.19
 - 15:24
Kiváló aroma, maximális erő.