Hozzávalók:
2-3 db chili paprika apróra vágva vagy chili szósz
0,5 evőkanál olívaolaj
340g chorizo kolbász
900g csont nélküli csirkecomb
1 teáskanál őrölt kömény
0,5 evőkanál cukrozatlan kakaó
0,5 evőkanál barna cukor
1 fej vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma finomra aprítva
1 piros paprika apróra vágva
1 konzerv fehér bab
1 konzerv vörös bab
1 konzerv sűrített paradicsom
0.75 l csirkehúsleves vagy víz
Öntet:
só ízlés szerint
1 pohár tejföl
2 evőkanál friss lime leve
1 evőkanál apróra vágott koriander levél
Elkészítése:
Egy serpenyőbe kis olívaolajon pirítsuk la a sűrített paradicsomot, majd tegyük félre.
Keverjük össze egy kis tálban az apróra vágott chili paprikát vagy chili szószt, a köményt, a piros paprikát, a cukrozatlan kakaót és a barna cukrot, majd tegyük félre.
Sózzuk, borsozzuk be a kockákra vágott csirkehúst.
Egy serpenyőben a vékony karikákra vágott chorizo kolbászt olívaolajon pirítjuk kb. 5 percig, majd szedjük ki az olajból. Tegyük bele a befűszerezett csirkehúst és 5 percig süssük.
Tegyük hozzá az előzőleg kiszedett kolbászt. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát is. Pároljuk puhára a hagymát. Ezt követően adjuk hozzá a csirkehúslevet vagy vizet, a lepirított sűrített paradicsomot és az előzően félre tett chili paprikás, fűszeres keveréket. Forraljuk fel és pároljuk fedő nélkül 1 órát.
Adjuk hozzá a konzerves babokat és főzzük 10-15 percig
Tejfölös öntet:
Keverjük össze a tejfölt, a lime-ot, a koriandert és adjunk hozzá sót ízlés szerint.
Tálalása lehet rizzsel vagy főtt tésztával ízlés szerint.