Csípős ananászos sertés burger
Chili Hungária Webáruház
2019.09.19
10:22
Mi teszi ezt a sertés burgert valóban különlegessé? A grillezett szelet csípős ízét a habanero teszi imádni valóvá és ezt tetézi az édeskés ananász.
Hozzávalók:
– Sertés tarja vagy karaj
– Ananász szeletek (friss vagy konzerves)
– Apróra vágott káposzta
– Kaliforniai paprika
– 1-2 Habanero vagy habanero szósz, attól függően, hogy milyen
– csípőset szeretnél
– Só, bors
– 1 evőkanál barna cukor
– 1,5 evőkanál lime leve
– Burger, zsemle
Elkészítése:
Vágjuk fel vékony szeletekre a sertéshúst, majd mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk be.
Melegítsük fel a grillsütőt vagy serpenyőt.
Helyezzük a grillre a habanerot, a kaliforniai paprikát és az ananászt. Grillezzük 5-8 percet mindkét oldalán és ha kész vegyük le.
Tegyük fel a sütőre a befűszerezett húsokat és süssük át kb. 8-12 percig minkét oldalát.
Vágjuk apróra a grillezett ananászt, a habanerot, a kaliforniai paprikát és a friss káposztát. Tegyük egy nagy tálba és adjuk hozzá a barna cukrot és lime levet. Keverjük jól össze. Az ízek 12-24 órás hűtőben állás alatt érnek igazán össze.
Tegyük a húst a kettévágott zsömlébe és tegyük rá az összevágott zöldségeket. Ízlés szerint megöntözheted majonézzel és chili szósszal is.