Chili receptek

Csípős tavaszi tészta

Chili Hungária Webáruház
2019.09.19 20:46
Csípős tavaszi tészta
Elkészítése gyors és egyszerű. Nem tart sokáig, hogy előkészítsd, aprítsd fel a friss alapanyagokat, főzd meg a tésztát, dobálj néhány alapanyagot egy forró serpenyőben és keverd össze az egészet. Nem kell, hogy minden vad és intenzív legyen ez csak egy egyszerű tészta szósszal. Ne felejtsd el a jalapeno paprikát és a spárgát.

 

Hozzávalók

  • 40 dkg penne tészta
  • Ízlés szerint csepp Kabai Tüzes mennykő vagy Mennydörgés chili szósz
  • 10 szál spárga, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Koktélparadicsom, negyedekre vágva
  • Bazsalikom, ízlés szerint
  • Fél citrom leve
  • Só, bors, ízlés szerint
  • Apróra vágott petrezselyemzöld és reszelt citromhéj tálaláshoz

Elkészítés

  1. Fazékban forralj sós vizet és főzd meg a penne tésztát
  2. Míg a tészta fő, addig egy serpenyőben olívaolajon pirítsuk le a spárgát és a fokhagymát, vigyázva hogy a fokhagyma meg ne égjen.
  3. Add hozzá a paradicsomot és a bazsalikomot. Ízlés szerint adjunk hozzá chili szószt. Pároljuk pár percig. Paradicsomot félig puhára főzzük.
  4. Adjuk hozzá a megfőtt tésztát
  5. Adj hozzá a fél citrom levét citromlevét. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  6. Tálaljuk egy nagy tányérba, majd a tetejét szórjuk meg fekete borssal, petrezselyemzölddel és reszelt citromhéjjal.

A étel elkészítéséhez a Kabai Tüzes mennykő vagy Mennydörgés chili szószt ajánljuk.