Ugyebár sokan szeretjük az édes csípős csirke szárnyat. Most ugyanezt elkészítettük, csak szárny helyett csirkemellel, hogy ne kelljen szórakozni a csontokkal. Ha otthon készíted el akkor abban az a jó hogy sokkal fűszeresebbet és csípősebbet tudsz csinálni, mint az éttermekben és ezzel egy tökéletes keverékét éred el az édes-csípős fűszeres íznek.
Van néhány szempont amit figyelembe veszek sütés előtt, ez nem más mint az olaj hőfoka. Ez azért fontos, mert ha az olaj túl forró, akkor a csirke megég mielőtt teljesen átsülne. Ha az olaj nem elég meleg akkor nem sül meg kellően barnára és a csirkemell felszívja az olajt. Ezért közepes lángon/hőfokon ajánlott sütni.
Hozzávalók:
Szósz:
1 evőkanál szójaszósz
1 citromlé
2 evőkanál ketchup
1 evőkanál chili szósz (ízlés szerint adagolható)
1 evőkanál méz
1 evőkanál szezámmag
Csirkemell:
étolaj a sütéshez (vagy kókuszzsír, én ezt használom)
1kg kicsontozott, csirkemell
2 evőkanál liszt
1 csésze tej
2 evőkanál kukoricakeményítő
só, bors
szezámmag és apróra vágott metélőhagyma a díszítéshez
Szósz elkészítése:
Egy kis méretű tálba összekeverjük a szószhoz a szójaszószt, a citromlevet, a ketchup -ot, a chili szószt, a mézet és a szezámmagot.
A csirkemell elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a tejet a kukoricakeményítőt, a lisztet és a fűszereket. A csíkokra vágott csirkemellet belemártjuk a masszába és kevés olajon a közepesen forró serpenyőben arany barnára sütjük minkét oldalát. Ha megpirult a csirkemell, akkor hozzáöntjük a kész szószt és néhány percig tovább pirítjuk. Továbbra is fontos figyelnünk hogy a serpenyő ne legyen túl forró. Köretként ajánlott a párolt rizs vagy sült burgonya. Ízlés szerint díszíthetjük apróra vágott metélőhagymával és további szezámmaggal
Megjegyzés:
Ha szeretnél mártogatóst szószt hozzá, akkor csinálj több szószt és tálald kis tálkában a csirkemell mellé.