A Chiliről minden

Erős paprikakrém kisokos

Chili
Csípős
Felhasználás
Magyar
Szűrés törlése
Chili Hungária Webáruház
Chili Hungária Webáruház
Erős paprikakrém kisokos

Aki szereti a chilit vagy általában a csípős paprikát, annak nem újdonság az erős paprikakrém. Legtöbben a bolti becézett magyar férfi névvel illetett terméket veszik, de jól megfigyelhető, hogy a tudatos és/vagy lelkes rajongók egyre bátrabban kísérlezeteznek saját maguk elkészíteni a csemegét. A változatos felhasználás egyik alapdarabja a paprikakrém, amit nem bonyolult elkészíteni.

Hogyan lehet felhasználni?

 

Aki látott már Piros Aranyat vagy Gulyáskrémet, az pontosan tudni fogja, hogy mit kezdjen egy üveg házi erős paprikakrémmel. Főzéskor ugyanúgy lehet kanalazni belőle a gulyáslevesbe, halászlébe, paprikás krumpliba vagy bármilyen olyan ételbe, ami elbírja. Lehet hígítani némi tejföllel, és a tortilla vagy wrap lapokat megkenni vele, vagy a töltelékre szószként használni. Ugyanezen elgondolás mentén mártogatósként is fel lehet szolgálni. Apró, fogvájóra feltűzdelt húsgolyókat is meg lehet forgatni benne, de a vegánok zeller vagy sárgarépa szálakat is tunkolhatnak bele. Hamburgerbe vagy sült krumpli mellé azonban az állagában sokkal finomabb, a webáruházunkban kapható chili szószokat ajánljuk.

 

Miért edd az erős paprikát frissen, krém vagy fűszer formájában?

 

A paprikában található kapszaicin nevű vegyület felelős a csípősségért. A kapszaicin kizárólag a paprikában fordul elő, ráadásul ezek közül sem mindegyikben. Sokáig pont emiatt a tulajdonsága miatt mérgezőnek gondolták, de aztán ahogy a paraszti konyha felfedezte magának, kiderült, hogy az emésztőrendszerre milyen kedvező hatással van. A járványok idején kiderült, hogy a malária kiváló ellenszere. Megfázásra, influenzára, vírusölő és nyákoldó tulajdonsága miatt használták. A nemes hölgyek fejfájásukat kezelték vele. 

 

Még napjainkban is folynak vizsgálatok, hogy alaposabban megismerjük a kapszaicin jótékony hatásait. Ami az eddigi eredmények alapján elmondható, hogy vérbőséget okoz már a bőrrel érintkezve is, ezzel javítja a vérkeringést. Ezáltal csökken a vérnyomás, az erek rugalmasabbá válnak. Fertőtlenít, így sem a baktériumoknak, sem a vírusoknak nincs esélye vele szemben. Tele van vitaminnal, a skorbutot sikeresen kezelték vele Kolumbusz hajóin, ráadásul több antioxidáns vegyületet tartalmaz. Hogy pontosan milyen hatással van az emberi szervezetre a kapszaicin, azt egy korábbi írásunkból megtudhatod.

 

Milyen paprikából készülhet?

 

Nincsenek kőbe vésett szabályok. Olyanból készítsd, amit szívesen fogyasztasz. Ha te jobban kedveled a morcosabb fajtákat, de a családban más nem, akkor a saját örömödre csinálj egy kisebb csípős adagot, a többieknek meg enyhébbet. Bátran használd fel, ami éppen terem otthon, vagy amihez a piacon hozzájutsz. Ha tudsz habanerot szerezni, legyen abból. De kiegészítheted egy másik, hasonlóan közepesen erős fajtából. Nem kell túlzottan sóznod, akkor is tartósabb lesz, ha főzöd a paprikákat, valamint kihűlés után száraz, hűvös helyen tartod. 

 

A mi erős paprikakrém ajánlatunk

 

Saját igényeink, a kíváncsiságunk és a hagyományaink ösztönöztek minket arra, hogy a saját termesztésű növényeinkből mindenféle jót készítsünk. Így megalkottuk a saját paprikakrémeinket, amik nem annyira sósak, mint a közértben találhatók, viszont tele vannak a paprika ízével-javával. A Dominator elnevezésű termékünk a tradicionális verzió továbbgondolása. Ebben a paprikakrémben egytől egyig habanerot használtunk, így valamivel pikánsabb, intenzívebb, mint elődje. Vásárlói visszajelzések alapján másoknak is eltaláltuk az ízlését.

 

Kérdésed van? Keress minket az elérhetőségeinken, örömmel állunk a rendelkezésedre!

Raktáron
Kedvencekhez
2 390 Ft
Egységár: 19 917 Ft/L