Fokhagymás házi chili szósz recept
Chili Hungária Webáruház
2019.09.19
14:20
Ez a chili szósz olyan fűszer olajjal és sok fokhagymával, amit nem fogsz elhinni, olyan jó lesz.
Hozzávalók:
15 db friss chili paprika, apróra vágva
1 teáskanál só (ízlés szerint)
2 fej fokhagyma
1¼ csésze olaj
2 evőkanál szójaszósz
2 teáskanál cukor
Elkészítése:
Vágd apróra a chili paprikát és alaposan keverd össze a sóval. Tedd félre.
Egy serpenyőben fél csésze olajon pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát. Alacsony hőfokon aranysárgára pirítsuk.
Amikor a fokhagyma megpirult, adjuk hozzá a chilipaprikát és pirítsuk tovább, figyelve arra, hogy meg ne égjenek.
Ezután adjuk hozzá a maradék olajat és a cukrot és melegítsük át az egészet. Ha túl sok olajat használunk a folyamat kezdeti szakaszában akkor nehezebb kontrollálni az alapanyagok sütését. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a szójaszószt is. Keverjük össze alaposan.
Tapasztalatunk szerint a hűtőben 2-3 hónapig tárolható.