Sokan félnek a garnélarák elkészítésétől, pedig nem kell. Ez az étel három íz világ komoly harmóniája, a fűszeresen csípős, a fokhagymás és az édes aszalt paradicsom között. Egy könnyen elkészíthető “10 perces” ételt ajánlok neked! A garnélarákot beszerezheted bármelyik multi élelmiszerboltjának a fagyasztójából.
A másik variáció amit még szeretek, hogy paradicsom helyett szőlőt teszek bele, de ez majd egy másik recept lesz.
Hozzávalók:
4 aszalt/szárított paradicsom (helyettesíthető friss koktél paradicsommal is)
500 g garnélarák
4 gerezd fokhagyma
1 dl paradicsompüré
só, bors, pirospaprika
vaj a sütéshez
apróra vágott friss petrezselyemlevél
chili szósz (ajánlott a Tüzes mennykő, ízlés szerint adagolva)
Elkészítése:
Serpenyőben kevés vajon, több részletben süsd meg a garnélarák mindkét oldalát (kb. 1-2 percig). Nem kell szétsütni őket, csak meg kell pirítani, az állaguk maradjon gumiszerű. Vegyük le a tűzről. Egy másik serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg (kb 30 másodperc) az apróra vágott fokhagymát.
Adjuk hozzá az aszalt paradicsomot, vagy a félbe vágott koktélparadicsomot, a chili szószt, a sót a borsot és egy kiskanál pirospaprikát. Lassú kevergetés mellett addig főzzük amíg a paradicsom meg nem puhul. Adjuk hozzá a megpirított garnélarákot, a paradicsomszószt és sok-sok apróra vágott petrezselyemzöldet. Főzzük össze kb 10 percig. Az étel elkészítéséhez a Tüzes mennykő szószunkat ajánlom.
Én magában fogyasztom de köretként készíthetsz hozzá spagettit vagy párolt rizst.