A Chiliről minden

III. Kabai Erőspaprika Evő Verseny

Chili
Carolina Reaper
Legcsípősebb
Verseny
Scoville
Szűrés törlése
Chili Hungária Webáruház
Chili Hungária Webáruház
2021.06.23 15:48
III. Kabai Erőspaprika Evő Verseny

Egy év kényszerű kihagyás után, újra Kabai Erőspaprika Evő Verseny! Időpontja: 2021. 08. 14. 17:00.

Hosszú szervezés után, Potocki Ferenc (Rike) közbenjárásának köszönhetően, a Leauge Of Fire (Bristol, UK) felvette az eseményt a hivatalos LOF versenyek közé, tehát a kupán és a díjakon túl, hivatalos világranglista pontokat kap(nak) a győztesek! Megkaptuk a szabályzatot, mely szigorúan kötött, de ezzel a szabályzattal már több mint ezer versenyt rendeztek szerte a világon! Gyertek, jó lesz!

Mitől lesz más, a 2021-es verseny, az eddigiektől?

Legfőképpen attól, hogy a Leauge Of Fire (továbbiakban LOF) szervezet, hozzájárult, hogy hivatalos LOF verseny legyen, azaz, aki itt elindul, világranglista pontokat fog kapni!

De, ki, vagy mi ez a Leauge Of Fire?

 

A bristoli székhelyű LOF alapítói a chili challenget és a kihívást szeretők, valamint a chilievés rajongóinak létrehoztak egy szabályrendszert, mely szabályrendszer keretein belül pontokat lehet szerezni. Az elért pontok alapján egy ranglista alakul ki, mely ranglista nem statikus. Versenyenként, kihívásonként változik. Céljuk, hogy reflektorfénybe helyezzék az összes chili challenge versenyzőt, és platformot teremtsenek eredményeik bemutatásához.
Gyakorlatilag egy-egy ilyen verseny egy kvalifikáció a világranglista pontokért. „A League Of Fire társalapítói és képviselői fenntartják a jogot arra, hogy versenyeket vegyenek fel vagy ne vegyenek fel a League Of Fire ranglistájára.” olvasható a weboldalukon. Meg kell, hogy köszönjem Ferenc Potockinek (Rike) a közbenjárását, - aki egyébként a világranglista top 20-25 helyeit bitorolja jelenleg – nélküle ez nem valósulhatott volna meg! További érdekességeket a LOF-ról weboldalukon: https://leagueoffire.com/ -on olvashattok!


A lebonyolítás

A verseny tíz (10) fordulóból áll, az alábbiak szerint: A tíz fordulóban különféle chiliket kell fogyasztani. Fordulónkként egy fajtából lehet 1, 2 vagy három darabot is előírni fogyasztásra. A tíz fordulóból legalább hétnek (7) friss chilinek kell lenni! A maradék lehet szósz, paprikakrém, lehet kivonattal erősített szósz, de tisztán kivonat nem! Legalább két (2) fordulóban „nagy” chiliket/paprikákat kell fogyasztani, például, Poblano, Anaheim, Cayenne Long Slim, TV paprika…stb. A „super hot” chiliket (1 millió SHU +), az utolsó négy (4) fordulóra kell megtartani. Minden forduló megkezdésére a műsorvezető ad engedélyt! A felkínált chiliket teljes egészében el kell fogyasztani, nem maradhat paprikahús, vagy magház a száron! A szárat nem kell megenni!


Mit nem szabad tenni verseny közben, illetve miért jár kizárás, vagy figyelmeztetés?

1. A versenyen csak azok vehetnek részt, akik elolvasták, értelmezték és aláírták a versenyen indulók nyilatkozatát!
2. A verseny közben nem szabad felállni, mindenki azon a széken ül, amit kiválasztott
3. Nem lehet hamarabb megenni a felkínált paprikát, csak ha a versenyvezető/műsorvezető engedélyt ad. Ellenkező esetben figyelmeztetést kapsz!
4. A paprikát, vagy a szószt teljesen el kell fogyasztani, csak a paprika szára maradhat. Ugyanígy a szósz esetében, teljesen el kell fogyasztani a kimért mennyiséget, a szándékos, vagy véletlen kiömlést pótolni kell.
5. Nem eshet ki a szádból, teljesen el kell fogyasztani.
6. Köpködni tilos!
7. Semmilyen folyadékot nem fogyaszthatsz a verseny közben, ugyanígy semmi mást nem ehetsz, csak amit felkínálnak a verseny során!
8. Minden paprikát meg kell rágni! Erre külön figyelni kell a rendezőnek. Aki rágás nélkül nyeli le, figyelmeztetni kell!
9. A harmadik figyelmeztetés kizárást von maga után!
10. Bármilyen megtévesztés vagy félrevezetés kizárással jár!

Mi történik, ha a tíz forduló után döntetlen állás van?

Ekkor egy „gyors-kör” kerül megrendezésre, melynek a lényege a következő:
A versenyzőknek minél hamarabb el kell fogyasztaniuk az eléjük készített 4-5 paprikát. Ebben a döntő körben, az idő számít!
A paprikák között lenni kell egy „nagy” paprikának, például TV paprika, egy közepes paprikának, például Jalapeno és 2-3 szupererős chilinek! Itt nem kell megvárni, amíg az egyik paprikát lenyeled, lehet egyszerre több paprika is a szádban. A győztes az lesz, aki leghamarabb megette az előkészített paprikákat, lenyelte, nem maradt a szájában!


... És mi lesz a verseny után?

...hát Edda koncert! A verseny után élő koncertet ad az Edda.


Nincs nevezési díjNevezni a helyszínen lehet, de előzetesen, ha dobsz egy e-mailt chilihungaria@chilihungaria.hu -ra, azt megköszönöm! A színpad környékén lesz egy információs sátor, én, vagy a segítők ott leszünk a verseny előtt egy órával. A nap folyamán többször be lesz mondva, hol is vagyunk pontosan. A nevezés folyamata abból áll, hogy kapsz egy nyilatkozatot, amit jól olvass át! Tényleg pontosan, értelmezve olvasd el! Ha megértetted, aláírásoddal már be is neveztél. A nyilatkozat nagyjából arról szól, hogy tisztában vagy vele mit csinálsz és saját felelősségre indulsz el. ...csak sok pontban részletezve! Ez mindenhol a világon így van. 
Gyertek, gyertek!


Nevezés

A részvétel INGYENES! NEM kell védettségi igazolvány a versenyen való induláshoz és az eseményen való részvételhez! Erről az eseményről mindenféle vírus menekülni fog!!! Addig is jelezd nevezési szándékodat e-mailben itt: chilihungaria@chilihungaria.hu

Kedvcsináló videó az előző versenyről:


Chili Hungária Webáruház oldalán kizárólag olyan csilis szószokat, fűszereket, krémeket és egyéb csilis termékeket találsz, amiket a legnagyobb gonddal, saját helyi manufaktúránkban termelünk és készítünk el. Böngéssz és válogass kedvedre a világbajnok termékeink közül! Kiváló ízélményt kívánunk hozzá!