+36202161870 | info@chilis.hu

December 20. és január 2. közötti rendelések feldolgozását január 3-tól kezdjük meg.

+36202161870 | info@chilis.hu

December 20. és január 2. közötti rendelések feldolgozását január 3-tól kezdjük meg.

Chili receptek

Ilyet még nem kóstoltál! Szilvás chili szósz az igazán kifinomult ínyenceknek

Chili
Csípős
Felhasználás
Szűrés törlése
Chili Hungária Webáruház
Chili Hungária Webáruház
Ilyet még nem kóstoltál! Szilvás chili szósz az igazán kifinomult ínyenceknek

Mindenki szereti, ha az étel nemcsak tápláló, hanem gasztronómiai élményt is nyújt. Hiszen a kulináris világ folyamatosan fejlődik, új ízek és kombinációk jönnek létre, hogy kielégítsék az ínyencek ízlelőbimbóit. Valószínűleg így születethetett meg a szilvás chili szósz is.

Ez a kreatív koncepció összehozza a szilva zamatos, karakteresen édes ízét és a chili csípős pikantériáját egy üvegbe. Furcsán hangzik? Bebizonyítjuk, hogy nem az!

 

Miért pont a chili és miért pont a szilva?

 

A szilva és a chili két különböző világ gyermekei, valószínűtlennek is tűnhet, hogy közösen hozzanak létre valami jót, de a szilvás chili szósz rácáfol erre. A szilva édes, olykor enyhén savanykás íze finoman fonódik össze a chili karakteres, csípős ízével, tökéletes egyensúlyt teremtve. 

 

Ezt a szószt nemcsak a chilirajongók kedvelik majd, hanem azok is, akik odavannak a szilváspitéért, chutneyért vagy lekvárért, de nem vetik meg az extrém, kicsit különlegesebb, csavart nem nélkülöző ételeket sem.

 

A szilvás chili szósz meggyőző tulajdonságai

 

Még mindig ódzkodsz? Megmutatjuk, miért ne tedd.

 

  • Gazdag ízkavalkád - ahogy írtuk fentebb, a szilva és a chili házassága igazán gazdag gasztronómiai élményt ad már az első falatnál.
  • Sokoldalú felhasználás - marinádként, mártásként, glazúrként vagy ételdíszítésre, de akár egy pirítósra reggelire is tökéletesen passzol.
  • A chili egészségügyi előnyei - ha ismerős vagy a chili szószok világában, akkor azt is tudod, hogy a kapszaicintartalmának köszönhetően mennyi egészségügyi előnye van, kezdve a fájdalomcsillapítástól egészen az emésztés és így a fogyás segítéséig. 
  • Kreatív kombinációk - hallottál már szilvás-chilis csirkéről vagy szilvás-chilis hamburgerről? Még nem? Alkosd meg te és kápráztasd el a családot és a vendégeket.

 

Hogyan készítsd?

 

Elkészítheted teljesen az alapoktól kezdve is, de egy Édes Chili Szószt alapul véve könnyebb lesz a dolgod. Ha viszont saját kezűleg alkotnád meg, így kezdj neki:

 

  • Kockázd fel a lédús japánszilvát (30-40 dkg), magozd ki a chilit (4-5 közepes darab) és kockázd fel azokat is.
  • Mindkettőt tegyük egy nagy lábasba, öntsünk rá cukrot, hagyjuk, míg levet eresztenek.
  • Lassú tűzön kezdjük el főzni, ízesítsük balzsamecettel, rozmaringgal, babérlevéllel, citromlével, de bármi mehet bele ízlés szerint. 
  • Majd mehet rá két deci víz, forraljuk fel vele, forrjon 4-5 percig, majd ha kész, irány a turmix.
  • Ezután dzsemfixszel forraljuk össze megint, és amíg forró, mehet steril üvegekbe.
  • Állítsuk fejre őket egy kis ideig, majd irány a kamrapolc, és néhány nap múlva fogyaszthatóak is.

 

A szilvás chili szósz fűszerességét befolyásolja a használt chilipaprikák típusa és mennyisége is, ezért figyeljünk oda, mennyit használnunk belőlük, ha nem akarunk túl méregerőset adni a vendégeknek. 

 

Emellett az előkészítésnél nem árt gumikesztyűt használni és alaposan kezet mosni a chilikkel való munka után. Véletlenül a szemünkbe vagy más nyálkahártya-felületre nyúlhatunk a kezünkkel, ami igen nagy fájdalmakat okozhat, ezért kell az elővigyázatosság.

 

Fedezz fel egy újfajta ízélményt és kápráztasd el vendégeidet kulináris trükkjeiddel! Legyen az egy romantikus vacsora vagy baráti összejövetel, tuti siker lesz.

 

Ha tanácsra lenne szükséged a chilifőzéssel kapcsolatban, keress fel minket elérhetőségeink egyikén.