A Chiliről minden

Indiai fűszerkeverék: a legnépszerűbbek között

Chili
Felhasználás
Szűrés törlése
Chili Hungária Webáruház
Chili Hungária Webáruház
2021.07.26 09:25
Indiai fűszerkeverék: a legnépszerűbbek között

Az indiai fűszerkeverék talán a legnépszerűbb minden fűszerkeverék közül. Raguk, szószok, húsételek válnak pikánssá általa. Valószínűleg nincs olyan felnőtt ember a földkerekségen, aki ne tudna egy jellegzetes ízvilágot társítani hozzá. Akár gyakran használja, akár ritkán, az indiai fűszerkeverékek speciális alapízét mindenki jól ismeri.

Tartozhat-e ebbe a kategóriába egy chili alapú fűszerkeverék? Hát persze. Ha az pl. egy indiai eredetű chili. Hiszen a chili nem csak a mexikói, de az indiai konyha közkedvelt fűszere is.

 

Indiai fűszerkeverék a Chili Hungária Webáruházban?

 

Arról már minden Chili Hungária Webáruház vásárló vagy blogolvasó tájékozódott, hogy a Spirit of Attila chili szószunk világbajnoki címet nyert 2015-ben az amerikai World hot Sauce Awards-on. Sokan közületek talán már nem bírtatok magatokkal, és meg is kóstoltátok. 

 

Nos, a Spirit of Attila fűszerkeverék változatban is létezik és elérhető a webáruházunkban. Az íze épp olyan, mint a díjnyertes chili szószé.

 

Az alapanyagokról azt kell tudni, hogy a világ 10 legcsípősebb chili paprikái között számontartott Szellem (Ghost) paprika, vagy másik nevén Bhut Jolokia alkotja az alapját, amely a csípősség mérésére kifejlesztett Scoville skála szerint több mint 1 millió SHU erősségű. Bizonyos források szerint ez egy Észak-Indiából származó chili paprika, amelyből fűszerőrlemény is készül, és olyan fűszerkeverékekbe kerül bele, mint amilyen pl. a Spirit of Attila is.

 

A Ghost chilin kívül még további fűszerek, valamint hagyma és só kerül a fűszerkeverékbe. 25 g-os kiszerelésben akár te is beszerezheted.

 

Rengeteg lépésen megy keresztül a chili, mire ez az indiai fűszerkeverék eljut a konyhaasztalokra. Gondos kezek (itt nálunk, a Chili Hungária Webáruház mögött álló gazdaságban és manufaktúrában) elültették, nevelgették, begyűjtötték, majd feldolgozták, olyan technológia használatával, amely segítségével megőrizhetők a paprikafajta kuriózumnak számító, csak rá jellemző tulajdonságai. 

 

Titkos recept

 

A pontos recept természetesen szuper titkos, megabizalmas, és épp ez az érdekessége, amely az egyik fő értékét is adja. Nem adjuk alább, mint hogy minden egyes üvegbe ugyanazt a standard minőséget és ízt tudjuk produkálni. A vásárlók bizalma és maximálisan kielégítő kiszolgálása számunkra rendkívül fontos, ezért az állandóságra törekszünk.

 

Fűszerekből sosem elég

 

Akármilyen ételt is készítesz, a fűszerezéséről sose feledkezz el! Ugyanúgy meg kell előre tervezni, már a bevásárlásnál, hogy milyen ízesítést fogsz használni, mint ahogy az alapanyagokat beszerzed. Ha pl. paprikás krumplit tervezel készíteni, biztosan nem felejtesz el hagymát, olajat, burgonyát vásárolni, de vajon végiggondoltad alaposan, milyen fűszerek tennének jót az ízek összhatásának? Nem? 

 

Pedig kísérletezni és ráérezni egy új ízárnyalatra csodálatos kaland. Próbáld ki a magyar konyha vagy a háztartásod megszokott ízeit egy kicsit merészebb fűszerezéssel! Elég eleinte csak egy apróságot változtatni, pl. egy csipet Spirit of Attila fűszerkeveréket szórni az ételbe, majd a következő alkalommal már lehetsz bátrabb és még bátrabb. 

 

Lecsó, töltött káposzta, chilis bab, babgulyás… gondold csak végig, milyen, szinte unalomig ismert ételeket tudnál azáltal újradefiniálni, hogy beszereznél néhány izgalmas fűszert! A Chili Hungária Webáruház széles és nem hétköznapi fűszerkínálatából megteheted.