Chili receptek

Kabai csípős csirkeszárnyak

Chili Hungária Webáruház
2019.09.19 10:28
Kabai csípős csirkeszárnyak
Nem kell hozzá sok alapanyag és hamar készen is van.

Hozzávalók:

Panírhoz:
2 kg csirkeszárnytő
3 db tojás
1/4 csésze tej
1 evőkanál chili szósz
2 csésze liszt
2 teáskanál só
Étolaj sütéshez

Bevonathoz:
1/2 csésze sertészsír vagy vaj
1 evőkanál barna cukor
1/2 teáskanál piros porpaprika
4-5 gerezd fokhagyma apróra vágva
1/2 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fekete bors
ízlés szerint plusz chili szósz


Elkészítése:

Egy tálba keverjük össze a tejet, a tojást, a chili szószt és keverjük össze.

Egy másik tálba keverjük össze a lisztet és a 2 teáskanál sót.

A csirkeszárnytőt mártsuk bele először a tojásos tejes keverékbe, majd azt követően a lisztbe. Majd ismét a tojásba és újból a lisztbe. Ügyeljünk arra, hogy az egyes fázisok között a felesleget rázzuk le.

Melegítsük elő az olajat egy olajsütőben vagy serpenyőben és tegyük bele a csirkeszárnyakat. Süssük meg amíg aranybarna nem lesz.


Ha megsült, vegyük ki és tegyük rá sütőpapírra vagy rácsra.

A bevonat elkészítéséhez olvasszuk fel a sertészsírt vagy a vajat és adjuk hozzá a barna cukrot, a porpaprikát, az apróra vágott fokhagymát, a sót, a borsot és szükség szerint chili szószt.

Keverjük jól össze és kenjük be vele a megsült csirkeszárnyakat.