A Chiliről minden

Különleges ízvilágot veszítesz, ha nem próbálod ki a csípős paprikakrémet

Chili
Csípős
Felhasználás
Paprikakrém
Szűrés törlése
Chili Hungária Webáruház
Chili Hungária Webáruház
2021.05.26 09:26
Különleges ízvilágot veszítesz, ha nem próbálod ki a csípős paprikakrémet

Sokszor tapasztaltad már, hogy időnként szeretjük innovatív módon újragondolni a már meglévő dolgokat. Csavarni egyet a rutinon, és előrukkolni valami újszerű megoldással. Ilyen termékeink a csípős paprikakrémek, amelyek ismerős ízvilága, mégis különleges textúrája azonnal a csilirajongók kedvencévé avanzsált. Te kóstoltad már? Ha igen, akkor jól tudod: a csípős paprikakrémeknek ott a helyük minden háztartásban.

A csiliszószok híres rokona 

 

Bizonyára jól ismered már a Chili Hungária Webáruházban kapható csiliszószokat, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek. Közülük több szószunk is hatalmas sikerrel szerepelt a legrangosabb világversenyeken. A “Spirit of Attila” csiliszószunk első helyezést, míg a “Tüzes mennykő” második helyezést ért el a World Hot Sauce Awards világbajnokságon.

 

Ezek a csiliszószok úgy készülnek, hogy a csilipaprika leszedése után a feldolgozás során főzzük és préseljük a paprikát, mígnem szósz állagú textúrát kapunk. Ezt követően ízesítjük a szószokat, ami további különleges és jellegzetes karaktert ad a termékeinknek.

 

A pontos receptek természetesen a manufaktúránk legféltettebb titkát képezik, mindenesetre fontos számunkra, hogy olyan technológiát és eljárásokat alkalmazzunk, amelyek megőrzik a csilipaprika egyedi jellemzőit.

 

Ismerős ízek új köntösben

 

Mindig érdekes kísérlet, amikor a csilipaprika újszerű feldolgozási formájával kísérletezünk. A csípős paprikakrémek pontosan tükrözik az egyes paprikafajták jellegzetességét, ugyanakkor különlegességüket a darált paprika textúra adja.

 

A csípős paprikakrémek ugyanis darált, friss csilipaprikából készülnek - tehát a csiliszószokkal ellentétben a krémek elkészítése során nem főzzük meg a csilipaprikát -, csupán sót adunk hozzá, és így kerülnek az asztalra. Vásárlóink visszajelzései és kérései alapján egy pici kanálkát is biztosítunk a krémek mellé, ami megkönnyíti az üvegből történő adagolást.

 

Csípős paprikakrémek, ahogyan mi szeretjük

 

A Chili Hungária Webáruházban kétféle variánst is kínálunk. Mindkettőnek megvan a helye és szerepe egy ízig-vérig magyar konyha fűszeres polcain. Máris mutatjuk, miért.

 

  • A magyaros csípős paprikakrém a méltán ismert és közkedvelt magyar paprikakrém “chilihungáriás” újragondolása. Az eredeti termékhez hasonlóan a nálunk kapható verzió is tökéletes fűszer, és kiválóan alkalmas húslevesek és igazi csípős pörköltek ízesítéséhez. Azoknak, akik szeretnek tisztában lenni a csilis termékek csípősségének mértékével, eláruljuk, hogy ez a termékünk 5-ből 3-as erősségű.
  • A Dominátor - ahogyan azt a rettegésre okot adó neve is mutatja - egy fokkal tüzesebb a magyaros rokonánál. Az 5-ből 4-es csípősségű Dominátor ugyanis 100% Habanero csilipaprikából készült, csupán egy kis só hozzáadásával. A Habanerora jellemző különleges ízvilággal rendelkezik, ami miatt vásárlóink egy kimondottan finom és ízletes csípős paprikakrém élményről számoltak be.

 

Magyar konyhába magyar csilit

 

Elkötelezett csilitermelő és -feldolgozó manufaktúraként igyekszünk a csilipaprikák minden jellegzetes karakterisztikáját kihozni termékeink ízvilágában. Legyen szó csiliszószokról, fűszerőrleményekről, krémekről vagy olajokról, a Chili Hungária Webáruház a legnagyobb rajongás és gondoskodás közepette készíti számodra ezeket a termékeket. Munkánk során mindvégig szem előtt tartjuk, hogy csilis termékeink magyar háztartásokba és konyhaasztalokra kerülnek.