A Chiliről minden

Mi a legjobb ajándék férfi kollégának? Hát a chili!

Chili
Felhasználás
Szűrés törlése
Chili Hungária Webáruház
Chili Hungária Webáruház
Mi a legjobb ajándék férfi kollégának? Hát a chili!

Az ajándékozás egyszerre öröm és kihívás, pláne akkor, ha olyan ember számára keresünk meglepetést, akit nem ismerünk olyan jól. Mikuláshúzáskor, karácsonykor vagy céges születésnapkor felmerül: mi lehet a jó ajándék férfi kollégának? Ehhez hoztunk ötleteket.

Mondják, hogy a férfiak szívéhez a gyomrukon keresztül vezet az út, ezért ebben a cikkben is innen indulunk ki. Ez az út pedig igazán izgalmas és különleges lehet, ha chili paprika termékek segítségével tesszük meg, és valamilyen gasztrokülönlegesség (például chili szósz vagy por) lesz az ajándék férfi kollégának. 

 

Mitől jó ajándék férfi kollégának a chili?

 

Ha mi magunk nem vagyunk ismerősek a csípős chili paprikák világában, íme egy gyorstalpaló: a növény eredetileg Dél-Amerikából származik, de ma már nagyon sok ország konyhájának szerves részét képezi. 

 

A világon több száz fajta chili paprika létezik, ízük és erősségük nagyban eltér egymástól, utóbbit a Scoville-skálának nevezett mércén mérik, és minél nagyobb rajta az érték (SHU), annál erősebb a paprika. A közepesen erősek közé tartozik az Anaheim, a Poblano, majd az egyre csípősebbek felé mozogva ott a Jalapeno, a Tabasco, a Habanero, a skála csúcsa körül pedig az igen izzasztó Carolina Reaper rekorder paprika. Bármelyik jó ajándék férfi kollégának, de csak akkor, ha tudjuk, hogy nem utálja az erős, csípős, fűszeres ízeket. 

 

Így mehetsz biztosra, hogy jól választasz

 

Néhány ártatlan kérdéssel és sok odafigyeléssel biztosra veheted, hogy nem landol a kukában a kiválasztott ajándék vagy az illető nem fogja másnak odaajándékozni. Burkoltan megkérdezheted magát az ünnepeltet, de ha jóban vagytok, egy barátját, ismerősét, családtagját is. 
Érdeklődd meg, hogy szereti-e, és ha igen, mennyire tolerálja a csípős ízeket, inkább a fűszeres vagy édes megoldások mellett teszi le a voksát, van-e valamilyen allergiája (egyes chili szószokban például gomba, hal és más allergének is vannak). Szeret-e grillezni, vagy érdekli-e a növénytermesztés, ha utóbbira igen a válasz, van-e lehetősége igazából hódolni ennek a szenvedélynek?

 

Ajándékötletek

 

Ha begyűjtötted a válaszokat, az alábbi néhány ajándék férfi kollégának szuper ötletnek bizonyulhat:

 

  • Chili paprika ültető készlet - magok, kézikönyv az ültetésről és gondozásról, esetleg néhány szerszám és virágföld
  • Válogatás chili szószokból - a Kegyes Halál, Spirit of Attila és Tüzes Mennykő 40-40 ml-es válogatása például ideális azoknak, akik változatos ízvilágú termékeket szeretnének kipróbálni
  • Chilis fűszerolajok ételek ízesítésére 
  • Szárított chiliből készült termékek, például porok, Cayenne bors vagy fűszerkeverék többféle paprikából
  • Ha van rá időd és affinitásod, saját magad által készített chilis terméket is adhatsz, ami még személyesebb ajándék férfi kollégának. Például savanyított, ecetes chili paprikát, egyedi szószt vagy édes-pikáns chili lekvárt, amit garantáltan nem kóstol máshol!

 

Ha nem tudsz dönteni, melyik legyen, állíts össze egy ajándékcsomagot, melyben szószból, porból, lekvárból is van egy-egy kisebb, így lesz lehetősége válogatni és kitalálni, melyik is az, ami a leginkább közel áll az ízléséhez.

 

Még mindig nem világos, mi lenne számára a legjobb meglepetés? Semmi baj, segítünk! Keress fel minket elérhetőségeinken, ahol kollégáink segítségével sikerül majd kitalálni a megfelelő ajándékot.