Ha bírod a csípőset, akkor egyből beleszeretsz ennek a Habanero savanyúság csodálatos gyümölcsös ízébe.A habanero az egyik legismertebb és legnépszerűbb fajta. Felhasználási módja korlátlan, egyik chili paprika sem előzi meg a népszerűségét.
Miért a habanero a legtöbb chili szósz alapanyaga?
Az általunk készített több mint egy tucat chili szósz háromnegyedének az alapanyaga a habanero szósz. Hogy ez miért alakult így? Ínyenc vásárlóink visszajelzése és igényei segítenek minket, hogy olyan termékeket állítsunk elő, amik belopják magukat nemcsak a szívükbe, de a konyhájukba is. A habanero paprika kellően csípős, hogy megizzassza a célközönséget, de emellett olyan meglepő citrusos, gyümölcsös aromát hordoz, ami egyedivé teszi.
Mexikóban, Közép-Amerikában és a legtöbb ázsiai országban, nem teljes az asztal egy üveg csípős, chili szósz nélkül! Ezzel a fantasztikus mártással könnyen elkészíthetjük az ázsiai recepteket, vagy a nyugati kedvenceket.
Jól illik sültekhez, húsokhoz, szárnyasokhoz, pizzákra, meleg szendvicsekre, vagy csak a sült krumpli mellé.
A Habanero íze nem különbözik más chili paprikától, gyümölcsös, virágos, édes, ropogós és csípős. Viszont ezek az ízek annyira egyedülállók, hogy referenciapontként szolgál más chili paprika ízének összehasonlításához. Különböző érettségi fokokban különböző csípősséggel bírnak. Zölden leszedve kevésbé csípős. Ha megkóstolod, akkor elsőre agresszív módol előjön a csípősség, ami gyorsan elhalványul. Viszont szószokban vagy ételekben ez a hő nem olyan ellenséges, sőt kifejezetten kellemes.
Igazi ínyenceknek gondosan összevallogatott chili paprikából.
Mexikóban, Közép-Amerikában és a legtöbb ázsiai országban, nem teljes az asztal egy üveg csípős, chili szósz nélkül! Ezzel a fantasztikus mártással könnyen elkészíthetjük az ázsiai recepteket, vagy a nyugati kedvenceket.
A Habanero íze nem különbözik más chili paprikától, gyümölcsös, virágos, édes, ropogós és csípős. Viszont ezek az ízek annyira egyedülállók, hogy referenciapontként szolgál más chili paprika ízének összehasonlításához. Különböző érettségi fokokban különböző csípősséggel bírnak. Zölden leszedve kevésbé csípős. Ha megkóstolod, akkor elsőre agresszív módol előjön a csípősség, ami gyorsan elhalványul. Viszont szószokban vagy ételekben ez a hő nem olyan ellenséges, sőt kifejezetten kellemes.