A Chiliről minden

Mitől más a kézműves chili szósz?

Chili
Csípős
Szűrés törlése
Chili Hungária Webáruház
Chili Hungária Webáruház
Mitől más a kézműves chili szósz?

Joggal merülhet fel benned a kérdés, hogy mitől más a kézműves chili szósz, mint a nagy márkák készítményei? Ha röviden szeretnénk válaszolni, akkor csak annyit felelnénk, hogy szinte mindenben. De mi nem fukarkodunk a válasszal, ezért részletekbe menően elmeséljük neked, hogy a Chili Hungária Webáruház miben különbözik mindenki mástól. 

Cseperedés

 

A Chili Hungária Webáruház 2011-ben adta át termőföldjeit az extrém erősségű paprikáknak. Már a kezdetekkor a saját földjeinkben neveltük a palántákat, amikhez a világhálóról rendeltük az egzotikus magokat. Általában 25-35 különböző fajta található meg nálunk minden évben. Ezek közül a Habanero fajták, szellem chili változatok és természetesen a Carolina Reaper adják az ültetvény gerincét, hiszen sokféle termékünkhöz használjuk őket. 

 

Ahogy a mag csíráztatásával beindul a paprika fejlődése, úgy cseperedett a Chili Hungária Webáruház is. Számunkra fontos, hogy lássuk a növények fejlődését, nyomon kövessük őket az első sziklevél hajtástól a bokrosodásig.Tiszteletben tartjuk elődeink tapasztalatait, a paprikák genetikáját, miközben a mai élelmiszeripari követelményeket is szem előtt tartjuk. 

 

Minőségi alapanyag = minőségi termék

 

Hiszünk abban, hogy kiváló minőségű terméket csak megfelelő alapanyagból lehet készíteni. Ha nem vált be egy kísérletünk, vagy az időjárás tépázta meg a földet, akkor sem használjuk fel azokat a terméseket, amelyek nem felelnek meg az elvárásainknak. Ezért alaposan átvizsgáljuk az érett gyümölcsöket, és csak a tökéletesen egészséges példányokból készülhetnek a chili szószok.
A kezdetektől törekszünk a biológiai növényvédelemre, a konvencionális növénytermesztés volt a manufaktúra első 10 évében az irányadó. Ezidő alatt sikerült növelni a termesztésre hasznosított területet, majd kitapasztaltuk, hogy mi kell ahhoz, hogy egyre gazdagabb legyen a szezon végén a szüret, a csúcspont pedig akkor jött el, amikor kevesebb tő is megtermelte a termékekhez szükséges mennyiségű chilit. 

 

Miért lett fontos a talaj?

 

Visszatérve az előző bekezdés gondolatmenetére, minőségi alapanyagot akartunk, mert a belőlük készült terméket csak így tudjuk teljes szívből képviselni. Az alapanyag, jelen esetben a paprika, a földből táplálkozik. Mármint nálunk. Tudom, hogy a 21. században régimódinak számítok a nézőpontommal, hiszen zúdítják ránk a talaj nélkül “termesztett” zöldségeket. A Chili Hungária Webáruház tagjai azonban hisznek abban, hogy ezek a gyümölcsök soha nem érnek fel ízvilágban azokhoz, amiket mi termesztünk a jó magyar csernozjom talajunkban.

 

Manufaktúránk első éveiben rengeteget köszönhettünk ennek a talajnak. Annak a milliónyi élőlénynek, akik tápanyagdússá, élhetővé teszik a paprikáink számára a közeget. Az egy évtized alatt jelentkező problémák miatt elkezdtünk nagyobb figyelmet fordítani a földre, mely élteti a vállalkozásunkat. Ennek a régi-új öko szemléletű kertészkedésnek köszönhetően egyre nagyobb szimbiózis alakult ki köztünk és a talaj között. 

 

A végeredmény: kézműves chili szósz

 

A kézműves termékek jellemzően olyan termékeket takarnak, amiket emberek készítenek kézzel. A kézműves chili szósz esetében az ültetés, a szüretelés, a szószok, savanyúságok készítése és a csomagolás is a mi munkánk gyümölcse. Már ettől is különlegesek, hogy a 21. században szabad földben, napon teremnek, valódi eső áztatja a paprikáinkat. Ezeknek és az egyre kiválóbb talajnak köszönhetően pedig zamatuk összehasonlíthatatlan más termékekével.

 

Rendelj tőlünk bármilyen chili terméket, amivel támogatod az öko szemléletű chili termesztést.