Chili receptek

Mutatunk egy kihagyhatatlan nyers paprikakrém receptet!

Chili
Csípős
Felhasználás
Szűrés törlése
Chili Hungária Webáruház
Chili Hungária Webáruház
Mutatunk egy kihagyhatatlan nyers paprikakrém receptet!

A paprika az egyik legsokoldalúbb gyümölcsünk, nem kell messze mennünk a paprikás ételek receptjeiért, hiszen a magyar konyha tele van velük. Azonban most nem lesz szó se sütésről, se főzésről, hanem nyersen dolgozzuk fel - íme, mutatjuk, miért jó a nyers paprikakrém recept!

A nagymamák és édesanyák receptkönyvében lapulnak olyan ételek, amiket gyerekkorunk óta eszünk, és rájuk gondolva mindig hazavágyunk. És azt szeretnénk, ha majd a mi gyermekeink is így gondolnának egy-egy általunk készített fogásra. A nyers paprikakrém receptje egyáltalán nem nehéz, ellenben ízletes, magyaros és sokoldalúan felhasználható. Hátha ez lesz a kedvenc étel! Készíthetjük csípős termékként, fűszeres szendvicskrémként, de lehet alapja további fogásoknak is.

 

Maradt egy kiló paprikád? Ezt készítsd belőle!

 

Ha jó áron találtál a piacon csodaszép, egészséges, húsos paprikát vagy rengeteg termett a kertben, de nem szeretnéd, hogy kárba menjen, hoztunk pár ötletet arra, hogy mit is kezdj vele.

 

  • Az első, ami eszünkbe jut, egyértelműen a lecsó, amit a magyar egész nyáron képes enni.
  • Készíthetsz töltött paprikát zöldséges vagy húsos töltelékkel, ez főleg a hűvösebb évszakban jó lélekmelengető étel.
  • Egészben vagy szeletelve grillezett, sült paprikákat is varázsolhatsz a konyhaasztalra, így megmarad az aromájuk, és fenséges köretként szolgálnak húsokhoz.
  • Ha szereted a csípős ízeket, salsát is készíthetsz, melyet mártogatósként vagy szószként is felhasználhatsz.
  • Friss saláták alapanyagaként is szolgálhat a paprika.
  • Elteheted őket télire Chilis olajban, amitől pikáns íze lesz.
  • Végül, de nem utolsósorban pedig előveheted a nagyi nyers paprikakrém receptjét! Nincs ilyened? A következő fejezetben kisegítünk!

 

Nyers paprikakrém recept

 

Ha az utolsó verzió mellett döntöttél, és továbbolvastál, akkor bizonyára a családnak már a fülén jön ki a sok paprikás étel, de jól fog még az jönni télen is. A paprikák tartósításának egyik módja, ha eltesszük őket ecetes lében vagy olajban, esetleg megsütjük őket berakás előtt. Ehhez a most következő variációhoz azonban nem kell sütni-főzni vagy hosszan előkészülni, mert a lényege, hogy nyers a paprika benne. Nem kell tartósítót használnunk (megteszi ezt a só), a paprika íze és aromája hosszan megmarad.




Ízlésünktől függően lehet csípős vagy fűszeres a paprikakrém, de az alaprecepthez szükség lesz több kiló pritamin paprikára, kápiára vagy paradicsompaprikára és legalább fél kiló sóra. 

 

A megmosott paprikákat csumázzuk ki, távolítsuk el a magokat, vágjuk kisebb darabokra és aprítógépben daráljuk simára. Egy-egy kiló paprikakrémhez menjen 15 dkg só, keverjük el alaposan és hagyjuk magára egy-két óráig, amíg a só feloldódik. Ezután fűszerezzük ízlésünk szerint fokhagymával, chilivel, csípős paprikával, egyéb fűszerekkel, majd töltsük tiszta üvegekbe, és tároljuk őket hűvös helyen.

 

Mire használjuk a paprikakrémet?

 

Lecsóalap vagy paprika helyett mehet pörkölthöz, paprikás krumplihoz, chilis babba, levesekbe, ragukba, körözöttekbe, gulyáshoz, csak a fantáziánk szab határt. Sőt, pirítóshoz igen ízletes és az ünnepek közeledtével a gasztrorajongók számára egy csinos címkével ellátott üvegben ajándékként is adható. 

 

Keress minket a megadott elérhetőségeken, ha chilivel bolondítanád meg a paprikakrémed, vagy szeretnél egy izgalmas szószt vagy fűszert a következő ebédhez.