A Chiliről minden

Paprikakrém készítése, ahogyan mi szeretjük

Chili
Felhasználás
Magyar
Paprikakrém
Szűrés törlése
Chili Hungária Webáruház
Chili Hungária Webáruház
2021.05.27 12:04
Paprikakrém készítése, ahogyan mi szeretjük

A méltán népszerű csiliszószok mellett igenis a paprikakrémeknek is megvan a maga helyük és szerepük a magyar háztartások konyhájában. Népszerűségüket az is indokolja, hogy kicsit kevésbé csípősek a folyékony rokonaikhoz képest. A paprikakrém készítése más eljárást és folyamatokat igényel, mint a szószok előállítása.

A csilipaprikák jellegzetes ízvilága és az egyes fajták karakterisztikája ugyanakkor a paprikakrémekben is tökéletesen tetten érhetők. Gyere velünk és tudd meg, miképp hozhatod ki a legtöbbet belőlük!

 

Jó szívvel ajánljuk, ha…

 

A paprikakrémek igazán jó barátoddá válhatnak a konyhában, ha időnként:

 

  • visszafogottabb csípősségre vágysz, mint amit például a szószok esetében megszoktál.
  • “csupán” egy izgalmas fűszerre vágysz, és nem szeretnéd, ha az étel jellegét és ízvilágát teljes mértékben a csilipaprika élménye határozná meg.
  • tökéletesen pikáns fűszert keresel a hétvégi húsleveshez vagy a hagyományos pörkölt felturbózásához. De használhatod pizzára kenve, vagy a tésztához adagolva is.

 

Hasonlóan visszafogott csípős ízélményt nyújthat számodra egy másik termékcsaládunk is: ha jó barátságot kötöttél a paprikakrémmel, akkor mindeképp próbáld ki a webáruházunkban kapható csilis fűszerolajainkat is! Tetszeni fog az összhatás, ebben egészen biztosak vagyunk.

 

Paprikakrém készítése a’la Chili Hungária

 

Talán nem is gondolnád, de a kencék elkészítése pofonegyszerű. Mégis, ez az egyszerűség adja a legnagyobb nehézséget. A siker szempontjából legkritikusabb tényező ugyanis éppen az alapanyagként szolgáló csilipaprika és annak minősége. Mivel a paprikakrémek készítése nem igényel főzést - mint a csiliszószok esetén -, ezért a paprika jellege és minősége döntő befolyással bír a krémek ízvilágára.

 

A paprikakrémek különlegessége a darált paprika textúrának köszönhető. Ezt pedig úgy lehet előállítani, ha a friss csilipaprikát ledaráljuk, majd ízlés szerint egy kis sót adunk hozzá, és már kész is van. Bár valóban rendkívül egyszerű, az ideális arányok megtalálása azonban sok-sok próbálkozást igényel.

 

Mi például éveken keresztül kísérleteztünk a paprikakrém elkészítéséhez tökéletes csilifajtával és az ideális arányok megtalálásával. Ennek köszönhetően napjainkban kétféle krémet kínálunk a lelkes vásárlóinknak:

 

  • A Dominátor paprikakrémünk 100% Habanero csilipaprikából készült, némi só hozzáadásával természetesen. A Habanerot megtestesítő jellegzetesen finom csípős ízvilágot jeleníti meg, mindezt az 5-ből 4-es erősségi szinten.
  • A magyaros paprikakrém egy fokkal kevésbé csípős: az 5-ös mércéjű skálán “csupán” 3-as erősségű. Ez a krém nem más, mint a hagyományos hungarikum csilisített változata.

 

Paprikakrém készítése házilag

 

Természetesen házilag is nekivághatsz a paprikakrém készítésének. Ez esetben leginkább arra ügyelj, hogy az alapanyagul szolgáló csilipaprikát megbízható termelőtől szerezd be. A saját kence elkészítése előtt mindenképp érdemes tudnod, hogy a sokféle csilipaprika-fajta közül a Te családod mely típusokat részesíti előnyben. A csilipaprika jellege ugyanis döntően meghatározza az így elkészülő paprikakrém ízvilágát. Kísérletezz bátran!


További izgalmas csilis tippekért és történetekért látogasd meg blogoldalunkat, ahol a csilikultúra specialitásai mellett betekintést nyerhetsz egy magyar manufaktúra, vagyis a mi gazdálkodásunk küzdelmeibe és sikereibe az ökológiai szemléletű termesztés felé vezető úton.