Chili Hungária Webáruház
2019.09.19
20:55
Frissítő leves citromfűvel, gyömbérrel, és chili paprikával.
Hozzávalók:
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 4 szár citromfű
- 1 fej vörös hagyma, kockára vágva
- 3 gerezd darált fokhagyma
- 1 teáskanál darált friss gyömbér
- ~ 6 friss chili paprika
- 1 kis csomag extra tofu (~340 g) vagy trappista sajt
- 200g csiperke gomba, szeletelve
- 3 paradicsom, kockára vágva
- 2 csésze spenót
- bazsalikom
- 2 lime leve
- 1 - 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál kókuszvirágcukor (vagy más cukor)
- Rizs tészta (üvegtészta)
Elkészítése:
Vágjuk fel a citromfüvet hogy felszabaduljanak a benne lévő illóolajok.
Melegítsünk fel egy edényt és tegyük bele a kókuszolajat és a citromfüvet. Rendszeres kevergetés mellett 3 percig pirítsuk. Ha a citromfű már illatos, adjuk hozzá a kockára vágott hagymát. Ha a hagyma is meglágyult, adjuk hozzá a fokhagymát és az apróra vágott gyömbért. Kevergetés mellett pároljuk 2-3 percig.
Ezt követően öntsük fel 1,5 liter vízzel vagy húslével. Adjuk hozzá a chili paprikát és forraljuk fel. Forralás után közepes lángon, lefedve főzzük 25-30 percig. Ezt követően egy finom szűrőn szűrjük le és egy evőkanál segítségével passzírozzuk le a sűrűbb részeket. A tofut vagy a sajtot reszeljük le. Az átszűrt levet tegyük vissza főni és adjuk hozzá szeletelt gombát, a lereszelt tofut vagy sajtot és a paradicsomot. Főzzük amíg a gomba meg nem puhul (8-9 perc). Adjuk hozzá a spenótot és főzzük tovább.
Keverjük bele a bazsalikomot 1 lime levét, 1 evőkanál szójaszószt és 1 evőkanál cukrot. Folyamatos kóstolgatás mellett valószínű, hogy bele kell keverni további lime levet, cukrot és szójaszószt ízlés szerint. Ha növelni szeretnénk a csípősséget, akkor adjunk hozzá további extra chili paprikát.
Tálaljunk mellé rizstésztát levesbetétként.