A Chiliről minden

Díjak

Chili
Magyar
Legcsípősebb
Szűrés törlése
Chili Hungária Webáruház
Chili Hungária Webáruház
2019.09.19 12:59
Díjak
2015. World Hot Sauce Awards Amerika - Spirit of Attila chili szósz világbajnoki címet szerzett Először indult magyar termék a világ legjobb chili szószai megmérettetésén, és mindjárt első helyezést ért el.

2015. Spirit of Attila - World Hot Sauce Awards I. helyezés
2016. Tüzes Mennykő - World Hot Sauce Awards II. helyezés
2016. Hab'n'go - The Hot Pepper Award III. helyezés
2017. Édes Csípés - World Hot Sauce Awards I. helyezés (Best hot Sauce In The World) világ legjobb chili szósza, különdíj és kategória I. helyezés
2017. Aranyszarvas - World Hot Sauce Awards I. helyezés kategóriájában
2017. Tüzes Mennykő - World Hot Sauce Awards II. helyezés
2017. Alabárdos - World Hot Sauce Awards II. helyezés kategóriájában


2015. World Hot Sauce Awards Amerika - Spirit of Attila chili szósz világbajnoki címet szerzett

Először indult magyar termék a világ legjobb chili szószai megmérettetésén, és mindjárt első helyezést ért el.

Világbajnok lett a Spirit of Attila nevű chili szószunk az Egyesült Államok Louisiana államában rendezett, a világ legerősebb önteteit felsorakoztató The World Hot Sauce Awards elnevezésű világversenyen. Az amerikai seregszemlén a világ 14 országából 284 termékkel 109 gyártó indult 49 kategóriában. A Spirit of Attila a Hot sauce/Hot csoportban szerezte meg a legjobbnak járó kitüntetést, ezen a kategórián kívül csak kettő volt, amelyben erősebb termékek indultak. A szósz kétféle paprikából készül, mindkettő volt már Guinness rekorder erejét tekintve. A Spirit of Attila a manufaktúra, vezető terméke, bár nem ez a legerősebb, de ez a legkedveltebb mind a magyar, mind a külföldi vásárlók körében. Ezeknél erősebb fajtákból készült szószok kerülnek az X-Hot kategóriába. "A legerõsebb, Ultra Hot csoportban európai termék nem is igen indulhat, mert az Európai Unióban kötött, hogy bizonyos élelmiszerekhez milyen adalékot lehet tenni. Ebben az esetben a kapszaicin kerül hozzáadásra, az unión belül azonban csak természetes úton lehet ezt bármilyen élelmiszerhez hozzáadni. Az unión kívül vonatott vagy szintetikus kapszaicint is lehet használni az ételekhez, így a legerõsebb kategóriában csak ezek a termékek indulhatnak.

A legnépesebb kategóriában állt rajthoz. A verseny történetében eddig mindig amerikaiak győztek.

Kiszabadult a szellem


   A kategória, amelyben mi indultunk, a legnépesebb, harminc körüli induló volt, eddig a verseny történetében mindig amerikaiak győztek. Idén három nem amerikai országból értek el helyezést, de kategóriát nyerni csak nekünk sikerült, így nagyon boldogok és büszkék vagyunk.


2016. World Hot Sauce Awards Amerika - Újabb siker A Kabai Tüzes mennykő 2. helyezést ért el a világbajnokságon!

Megrendezésre került Amerikában a World Hot Sauce Awads 2016. A professional osztály Hot sauce/medium kategóriájában a Kabai Tüzes Mennykő ( angolul: Fireball, nem tudták volna kimondani) második helyezést ért el.
Tizenhat ország, közel száz gyártója indult idén Louisiánában, a World Hot Sauce Awards-on, több mint negyven kategóriában.
Amerikában megrendezett díjkiosztón, mi is, magyarok, érdekeltek voltunk.

A Tüzes Mennykő chili szósz egy kimondottan fűszeres, gyömbéres szósz, amely elnyerte az amerikai zsűri tetszését. Vakon történik a zsűrizés, ízre, illatra, állagra is vizsgálják a termékeket, amelyeket pontoznak. A végén kialakult pontszámokat összesítik, így alakul ki a sorrend.

A Kabai Tüzes Mennykő, címkéjén egy üzenetet is hordoz: In memoriam 1857 04. 15. 
Ekkor zuhant le Kaba határában egy meteorit, amelyen először mutattak ki földön kívüli szerves anyagot. Ennek állít emléket ez a szósz! ...és milyen véletlen, hogy amerikai idő szerint április 15-én lett díjazott ez a termék!


2017. december World Hot Sauce Awards Amerika - összesen 5 díj

Édes Csípés - I. helyezés (Best hot Sauce In The World) világ legjobb chili szósza, különdíj és kategória I. helyezés
Aranyszarvas - I. helyezés kategóriájában
Tüzes Mennykő - II. helyezés (2016-ban is II. helyezés)
Alabárdos - II. helyezés kategóriájában