Mindenki által ismert és népszerű krém csípős paprikából.
Hozzávalók:
4 piros paprika
1 avokádó apróra vágva
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál citromlé
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
½ teáskanál só
½ teáskanál bors
½ teáskanál csípős chili por (ízlés szerint bármely chili paprika fajtából)
Paprikakrém elkészítése:
200 fokra melegítsük elő a sütőt. Helyezzük egy tepsibe a sütőpapírt és tegyük rá a félbevágott, kimagozott piros paprikát. Tegyük be a sütőbe és süsük 20-30 percig, vagy amíg a paprika el nem kezd pirulni.
Vegyük ki a sütőből és melegen tegyük bele egy zárható edénybe és fedjük le. Így pihentessük 5 percig amíg ki nem hűl.
Miután kihűlt, vegyük ki és húzzuk le a paprika megfeketedett bőrét (a bőrére nem lesz szükségünk).
Tegyük a paprika megmaradt részét egy turmixgépbe az összes többi hozzávalóval, az avokádóval, az olívaolajjal, a citromlével, a fokhagymával, a sóval, a borssal és a chili porral és turmixoljuk össze addig amíg sima pépes krém állagot nem kapunk.
Ízlés szerint lehet több olívaolajat, fűszert és chili port hozzátenni.
Kiváló spagettihez, húsokhoz, pirítósra, mártogatósnak, salátákra. Zárható üvegben, hűtőben tárolva napokig eltartható.
Jó étvágyat.
Nálunk is megtalálsz különböző csípős paprikakrémeket! Paprikakrémért Kattints ide!
Habanero paprikakrémért Kattints ide!
Chili porokért Kattints IDE!