Fórum

Chili paprika, chili szószok felhasználása
5
Kelemen Szabolcs
Szuper, köszönöm szépen a tanácsot. Egészben szárítottam volna meg mint a sima piros paprikát. Nagyot néztem volna ha bepenészedik az összes habanero, igaz nem sok csak pár darab, de akkor is.
4
Diczkó László
Lehet szárítani, de nem a hagyományos módon. Nagyon rosszul száradnak spontán a chinense fajták, így a habanéró is. Én azt javaslom, vágd ketté és gépben szárítsd meg, az a legbiztosabb. Ha nem vágod ketté, nagy biztonsággal meg fog penészedni a magház, majd később az egész paprika. Valószínűleg az egy sejtsorú külső héj (epikarpium, vagy epidermisz ) alatt lévő sejtközi kutin, vagy kutikula mennyisége miatt nem hajlandó száradni a külvilág felé. A kutin, vagy kutikula különböző észter zsírsavakból áll, ez elzárja a bogyóban lévő nedvességet a külvilágtól. Szóval vágd ketté és minden rendben lesz!
3
Kelemen Szabolcs
Nyersen a csípős hegyes zöldet használtam mindig. Családi vonás nagyapám csak arra esküdött.. na de megkóstoltattam vele a habanerot és azóta mindig mondja nekem.. fiam hozzál már még többet. Ilyenkor könnyebb beszerezni mint az év többi szakaszában, úgyhogy erősen elgondolkodtam azon hogy lehetne eltenni, tartósítani. Lehet csak megszárítom
2
Diczkó László
Én mostanság arra bíztatok mindenkit, hogy használja a szószainkat esszenciálisan! Tehát keverje (szaporítsa) otthon tovább tejföllel, ketchuppal, majonézzel, bármivel! Szerintem ez praktikus.
1
Chili Hungária Webáruház
Kedves Fórumozó!
Elsőként megnyitom ezt a topikot, hogy itt vitassuk meg a chili paprika és chili szószok konyhai felhasználásával kapcsolatos legfontosabb kérdéseket és tapasztalatokat.
Írd le tapasztalatodat ami megmutatja, hogy miként lehet a konyhában hasznosítani a chili paprikát. Te mire használod, hogyan ízesíted vagy ha rendelkezel recepttel is, akkor itt bátran megoszthatod.
Legyél te a következő hozzászóló :)
Hozzászólás a témához