Spirit Of Attila Chili Szósz Ajándékdobozban
Nagy büszkeség számunkra, hogy 2015-be világbajnok lett a Spirit of Attila chili szószunk az amerikai World Hot Sauce Awards-on. Elsőként indultunk Magyarországról és sikerült elhozni az első helyezést a világversenyről.
Amíg ez a chili szósz az asztalodra eljut, így ebben a formában, nagyon sok folyamaton ment keresztül. Elültettük, neveltük, begyűjtöttük, feldolgoztuk, főztük, préseltük, ízesítettük, olyan technológiát alkalmaztunk, amivel megőriztük a paprika egyedi jellemzőit. Titkos egyedi receptek alapján készült. Ebben rejlik az értéke.
Ez a chili szósz nemcsak az erőssége miatt nyert, hanem az íze miatt is. Ha megkóstolod akkor először az ízét érzed és csak utána épül fel fokozatosan a csípős érzés a szádban, különböző helyeken. A hatás nem marad el és egy élményt nyújt az étkezések során. Ez a szupererős szósz jó kiindulópontja különböző ételek beízesítéséhez. A lassan felépülő csípősség lehetővé teszi a valódi íz érzését az intenzív hőérzetet megelőzően. Csak egy csepp is elegendő, hogy kihozza az extra hőt a levesekben, pörköltekben és ételeinkben. Az egyik top vezető termékünk.
Manufaktúrában kézzel, gondosan válogatott chili paprikából készült termék. A termesztés és feldolgozás alatt nagy hangsúlyt fektetünk a minőségre és az élelmiszer biztonságra. Fontos számunkra, hogy üvegről üvegre ugyanazt az állandó ízt és minőséget biztosítsuk a vásárlóinknak. Ezért pontos receptúra alapján dolgozunk.
Összetevők:
Dorset Naga, Ghost Chili, fűszerek, tartósítószer (Na-benzonát)
Nem tartalmaz ízfokozót, állagjavítót, színezéket.
Tárolása:
száraz hűvös helyen, felbontás után hűtőben.
Használat előtt felrázandó!
Az alapanyagról:
Az alapnak használt chili paprika erősségét, úgynevezett Scoville (SHU) skálán mérjük. Ha megfelelő környezet van biztosítva, akkor a Dorset Naga és Ghost Chili egyaránt képesek elérni akár az 1.000.000 SHU-t vagy annál többet. Az ilyen nagy hőszintet elérő chilit óvatosan és tisztelettel kell kezelni.
Díjak:
2015. World Hot Sauce Awards Amerika - Spirit of Attila chili szósz világbajnoki címet szerzett
Először indult magyar termék a világ legjobb chili szószai megmérettetésén, és mindjárt első helyezést ért el.
Világbajnok lett a Spirit of Attila nevű chili szószunk az Egyesült Államok Louisiana államában rendezett, a világ legerősebb önteteit felsorakoztató The World Hot Sauce Awards elnevezésű világversenyen. Az amerikai seregszemlén a világ 14 országából 284 termékkel 109 gyártó indult 49 kategóriában. A Spirit of Attila a Hot sauce/Hot csoportban szerezte meg a legjobbnak járó kitüntetést, ezen a kategórián kívül csak kettő volt, amelyben erősebb termékek indultak. A szósz kétféle paprikából készül, mindkettő volt már Guinness rekorder erejét tekintve. A Spirit of Attila a manufaktúra, vezető terméke, bár nem ez a legerősebb, de ez a legkedveltebb mind a magyar, mind a külföldi vásárlók körében. Ezeknél erősebb fajtákból készült szószok kerülnek az X-Hot kategóriába. "A legerősebb, Ultra Hot csoportban európai termék nem is igen indulhat, mert az Európai Unióban kötött, hogy bizonyos élelmiszerekhez milyen adalékot lehet tenni. Ebben az esetben a kapszaicin kerül hozzáadásra, az Unión belül azonban csak természetes úton lehet ezt bármilyen élelmiszerhez hozzáadni. Az Unión kívül vonatott vagy szintetikus kapszaicint is lehet használni az ételekhez, így a legerősebb kategóriában csak ezek a termékek indulhatnak.
A legnépesebb kategóriában állt rajthoz. A verseny történetében eddig mindig amerikaiak győztek.
Kiszabadult a szellem
A kategória, amelyben mi indultunk, a legnépesebb, harminc körüli induló volt, eddig a verseny történetében mindig amerikaiak győztek. Idén három nem amerikai országból értek el helyezést, de kategóriát nyerni csak nekünk sikerült, így nagyon boldogok és büszkék vagyunk.
Itt egy kis videó:
A talaj él! Ha anyagként gondolsz a talajra, jusson eszedbe, hogy egy maréknyi talajban 5-7 milliárd (7 000 000 000) élőlény van! Ők csak akkor tudnak élni, ha megfelelő mennyiségű szervesanyag és levegő van a környezetükben. Amennyiben ezekhez nem jutnak hozzá, éhezni fognak, majd elpusztulnak. Ha éheztetjük a talajt, előbb-utóbb, a talaj fog minket éheztetni!
Termesztési filozófiaváltásunk lényege: nem a növényt etetjük, hanem a talajt! Magas szervesanyagtartalmú talajokban termesztett növények nagyobb tápértékkel rendelkeznek, jobb hatással vannak az egészségre és segítik a betegségek megelőzését. Egészséges talaj, egészséges élelmiszer, egészséges ember!
Köszönjük, hogy a mi termékünket választottad!
Vásárlásoddal támogatod ökológiai szemléletű munkánkat!
Légy Te is talajbarát!