Chili lexikon

Trinidad Scorpion Butch T

Chili
Trinidad Scorpion
Paprika fajták
Szűrés törlése
Chili Hungária Webáruház
Chili Hungária Webáruház
2019.09.19 08:53
Trinidad Scorpion Butch T
A Trinidad Scorpion Butch T egy csípős paprika, amit nem szabad könnyedén venni. Elismerést érdemlően 1.463.700 SHU-t ért el a csípősségi skálán, ami valljuk be nem kevés és ezzel a világ legkiválóbb paprikái közzé sorolható.

Igaz már más paprikák tartják a rekordot, de 2011-ben megkapta a The Worlds Hottest Pepper hivatalos címét. A nevét a felfedezőjéről kaptak, akit Butch Taylor-nak neveztek. Egyedülálló alakja megkülönböztette a többi paprikától és úgy döntött, hogy megkóstolja és ez volt az, amikor úgy érezte, hogy valami különlegest talált. Elég sok idő telt el, amikor benyújtotta a Guinness World Records-nak és ezzel letaszított a trónról az előző rekordert a Naga Vipert. Ezúton is köszönjük neki. A Scorpion paprika eredetileg a Karib-térség Trinidad és Tabago régiójából származik.

Trinidad Scorpion Butch T


Mennyire csíp a Trinidad Scorpion Butch T?

A hője olyan, mintha lenyelnél egy égő parazsat, amely egyre melegebbé és melegebbé válik, mint egy „kulináris napfény”. Nem tudod nyersen elfogyasztani, be kell keverni ételekbe vagy szószokba. Legyél óvatos a chili paprika kezelése során. A hője gyorsabban hat, mint a többi társáé, emiatt kevesebb ideig élvezhetjük a gyümölcsös ízét.

Hogy ismerem fel?

Mivel a Butch T megjelenése hasonlít a többi Scorpion paprikáéhoz. Egy két hüvelyk hosszúságúak és izzó ráncos megjelenése van a skorpiókhoz hasonlóan egy kis farokkal. Színei a zöldtől a sárga-narancssárga, vörösig terjed, érési fázisától függően.

Hol tudom beszerezni a Trinidad Scorpion Butch T?

Magokat, porokat, szószokat széles körben megtalálhatsz az interneten, de ez nem egy gyakori chili paprika, amit megtalálsz akár az „út szélén” is.