Chili receptek

Az eredeti eredeti chili con carne recept nyomában

Chili
Csípős
Felhasználás
Szűrés törlése
Chili Hungária Webáruház
Chili Hungária Webáruház
Az eredeti eredeti chili con carne recept nyomában

Ha szereted az igazán finom, csípős ételeket, akkor feltétlenül érdemes az eredeti chili con carne receptet megismerned. Nézzük először, hogy milyen összetevőkre van szükség!

Az összetevők listája

 

Szükséged lesz egy fej vöröshagymára, nyolc gerezd fokhagymára és egy csomó fűszerre. Egy teáskanálnyi római kömény, ugyanennyi koriander és csípős pirospaprika, egy csapott teáskanálnyi füstölt paprika por, négy szem mozsárban összezúzott szegfűbors, feketebors, só mindenképpen kelleni fog, de jó, ha egy rúd fahéj is van otthon. Az étel pikáns ízéről őrölt chilivel, friss chilipaprikával, konzerv chipotléval lehet gondoskodni.

 

Az eredeti chili con carne recept szerint kell még három deciliternyi marhaalaplé vagy húsleves, egy deciliter étolaj, 80 dekagramm darált marhahús. Mindezen felül 200 gramm darabos paradicsomkonzerv, valamint egy leszűrt 400 grammos vörös- vagy feketebabot jó, ha előkészítesz.

 

Az első teendők

 

Legelőször önts némi olajat egy lábasba, majd hevítsd fel. Az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát borítsd az edénybe, hogy megpárolódjanak. Ezt követően beleteheted a fazékba a darált marhahúst, majd ha jól átforgattad a lábasban lévő összetevőket, akkor csak meg kell várni, amíg a hús pirulni kezd.

 

Jöhetnek a fűszerek!

 

Az előkészületeket és az első teendőket követően előkerülhetnek a már korábban felsorolt fűszerek, köztük természetesen az őrölt chili is. Ezen a ponton résen kell lenni, hiszen nem szerencsés, ha túlságosan sokat használsz belőle, de az sem volna jó, ha túl szűkmarkúan bánsz a chilivel.

 

Azt már neked kell eldöntened, hogy mennyire csípősen szeretnéd elkészíteni az ételt. Ha vendégeket vársz, és megkínálod őket ezzel az étekkel, akkor mindenképp figyelmeztesd őket, hogy mire számíthatnak.

 

A füstös íz igazán különlegessé teszi chili con carnét, így célszerű némi füstölt pirospaprika port is adni hozzá. Ezt követően fel lehet önteni az alaplével, na és persze a konzerv paradicsom se maradjon ki.




A végső teendők

 

Ha mindent az eredeti eredeti chili con carne recept szerint csináltál, akkor innentől már nincs más teendőd, mint figyelni, ahogy a lassú tűzön kialakul a sűrű ragu állag. Ez optimális esetben mintegy 90 perc leforgása alatt következik be. Ha netán előbb megtörténne, akkor további alaplé hozzáadásával lehet elkerülni, hogy túl száraz legyen az étel.

 

Semmiképp sem érdemes siettetni a dolgot, hiszen minél lassabban készül el a fogás, annál jobb lesz az íze. Ha van időd, akkor elfőzögetheted akár négy órán át is. Nem szabad azonban ilyen hosszú ideig magára hagyni, mindenképp meg kell időnként kavarni, és szükség esetén a folyadékpótlásról is gondoskodni kell. Menet közben persze lehet kóstolgatni is, csak arra ügyelj, hogy el ne fogyjon, mielőtt elkészülne.

 

Az utolsó teendők az eredeti eredeti chili con carne recept alapján

 

A kóstolgatás során ha úgy érzed, hogy valamilyen fűszerből keveset tettél bele, bátran adj még hozzá. Amennyiben elkészültnek nyilvánítod az ételet, egy átmosott konzerv vörösbabot kell még hozzáadni, majd várd meg, hogy összemelegedjen.

 

Ezt követően már csak a tálalás marad hátra. Tökéletes köretnek a tortilla chips, amire sok sajtot kell reszelni, majd be kell tenni a sütőbe annyi időre, hogy a sajt ráolvadjon.

 

Ha kérdésed van annak kapcsán, hogy milyen chili port használj, keresd fel ügyfélszolgálatunkat bizalommal!

Raktáron
Kedvencekhez
1 490 Ft
Egységár: 99 Ft/g
Raktáron
Kedvencekhez
Sárkánypor
1 490 Ft
Egységár: 29 800 Ft/kg
Raktáron
Kedvencekhez
Újból kapható
Cayenne Bors
Cayenne Bors
1 790 Ft
Egységár: 35 800 Ft/kg