A Chiliről minden

Legvad(as)abb álmod válik valóra: chilis vadas szósz

Chili
Csípős
Felhasználás
Szűrés törlése
Chili Hungária Webáruház
Chili Hungária Webáruház
2021.08.24 08:35
Legvad(as)abb álmod válik valóra: chilis vadas szósz

Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy a minden húsevő ember által közkedvelt vadas szósz és a chili paprika szerelembe esett, és közös gyermekükként megszületett egy olyan mártás, amely a vadas ízvilágot hozza, de ráadásul kellően csípős is? Igaz, csak kettes erősségű a skálánkon, de nem is az a célja, hogy mindent taroljon, hanem hogy kellő pikantériát adjon egy amúgy már jól ismert íznek. Ha nem ettél még ilyet, de máris felcsillant a szemed, akkor olvass tovább figyelmesen!

A kettes erősséget azért nem kell lebecsülni, ez 30.000-50.000 SHU csípősségi mértéket jelent, és ez a termékünk a 2017. évi World Hot Sauce Awards-on első helyen végzett a Mild kategóriában.

 

A vadas szósz

 

A legtöbb magyar háztartás ismerős és semmihez nem hasonlítható finomsága. Főtt sertéshúsra vagy vadhúsra szokás önteni, és valamilyen burgonyás körettel tálalni. De tudod, mit? Szárnyasokhoz is nyugodtan kipróbálhatod, nem fogsz csalódni!

 

A mi vadasunk annyiban más, hogy a hagyományos magyaros szószt sok chilivel bolondítottuk meg, amely manufaktúránk által gondosan válogatott, saját termesztésű paprikákból készült. 

 

A vadas szósz lényege, alapja a zeller és a mustár, de került bele a már említett chilin kívül még paradicsom, vöröshagyma, fűszerek, fokhagyma, só, némi ecet és egy pici cukor is. No meg persze tartósítószer, hogy be tudd osztani hosszabb időre a fogyasztását.

 

Így készült a hagyományos vadas mártás 

 

Nagyanyáink még úgy készítették, hogy a zöldségeket a fűszerekkel és a hússal együtt megfőzték. Majd kiszedték a húst, a megmaradt zöldségekkel teli levet pedig összeturmixolták. Karamellizáltak egy kevés zsíradékon némi cukrot, majd a zöldségpürét ráöntve mindezt összeforralták. Lisztes tejföllel sűrítették a mártást, és a végén visszatették bele a főtt húst. Ha volt rá lehetőség és idő, már előző nap elkészítették, hogy jól össze tudjanak érni az ízek. 

 

 

Ha a Chili Hungária Webáruház chilis vadas szószával készíted az ételt, ezt a hosszadalmas folyamatot át is ugorhatod. Csak megfőzöd a húst, ízlés szerint kiválasztva, hogy vadat, szárnyast vagy marhát szeretnél, és már öntheted is rá a kész vadas mártást. Az íze ínycsiklandó lesz, ugyan nem a nagyidtól ismert ízvilág 100%-os mása, de nagyon finom, hiszen sokat teszteltük, míg olyan lett, hogy a 2017. évi díjat is elhozta Amerikából. A csípős íz pedig olyan plusz, ami mennyeivé teszi az összhatást.

 

Vegetáriánusok, vegánok is beleszeretnek

 

Egyre jobban terjed a húsmentes táplálkozás, sőt, akár az állati alapanyagoktól teljesen mentes étrend is. Ha jól figyeltél, feltűnhetett, hogy a vadas mártásunk nem tartalmaz semmilyen állati eredetű összetevőt, így vegetáriánusok, vegánok is nyugodtan fogyaszthatják. Ők természetesen nem húsokra öntik majd, de nagyon finom lehet zsemlegombóccal, knédlivel vagy vegán grillsajtokkal is, köretnek pedig rizst ajánlunk hozzá. 

 

A mi vadas szószunk az Aranyszarvas nevet kapta

 

Szólóban, díszdobozban és dupla üveggel csomagolt díszdobozban is elérhető a webáruházunkban. Ahogy minden termékünkhöz, úgy ehhez is igyekszünk elkötelezett chilipaprika-termelőként és -feldolgozó manufaktúraként a paprikák minden jellegzetességét megőrizni és kiemelni termékeink ízvilágában. Akár szószokról, akár fűszerőrleményekről, akár krémekről vagy olajokról van szó, a Chili Hungária Webáruház odaadó, gondos munkával készíti termékeit. 

 

A termékkínálat kialakítása során nem feledjük, hogy bár nemzetközi ízekről van szó, a termékeink magyar konyhák asztalain fognak landolni, így igyekszünk általuk a magyar ízlésvilágot tükrözni, de azt igen magas minőségben.