A Chiliről minden

Mi jobb egy üveg chilinél? Egy chili válogatás!

Chili
Csípős
Szűrés törlése
Chili Hungária Webáruház
Chili Hungária Webáruház
2023.02.01 09:57
Mi jobb egy üveg chilinél? Egy chili válogatás!

Chili rajongó ügyfeleink igényei alapján állítottuk össze a webáruházunkban kapható két chili válogatást. A csomagokban található szószok külön-külön is lefedik az extra csípősség iránti igényeket, így együtt azonban talán még inkább megmutatkozik mindegyik üveg tartalmának az egyedisége. Bár két kence megegyezik az összeállításokban, a harmadik az egyiknél egy közepesen erős, a másik ereje pedig méltó a nevéhez: Kegyes Halál. Bemutatjuk a válogatásokban szereplő mártásokat.

Svédasztal chili módra

 

Ha visszatérő vásárlónk vagy, akkor pontosan tudod, ha pedig most ismerkednél a termékeinkkel, akkor eláruljuk, hogy miért van ennyi hasonló, de mégis teljesen más öntetünk. Egyszerűen ennyire eltérő a paprikák tulajdonsága. Ha egyfélét próbáltál, akkor azt az egyet ismered, de még azt is lehet más fűszerek, gyümölcsök hozzáadásával finomítani. Láthatod, hogy ha egyszer egy üzlet beindul, akkor nehéz felhagyni a kísérletezéssel. Kis üveges szettjeink olyanok, mint egy chili svédasztal. Többféle paprika jellegzetességeit fedik fel, anélkül, hogy megunnád.

 

Mindkét chili válogatás alapdarabjai

 

A több termékből álló készleteket igyekeztünk úgy összeválogatni, hogy meglehetősen széles célközönség ízlését kiszolgálják. Az egyik kifejezetten a közepestől felfelé csípős vonalat képviseli, a másik pedig a kevésbé marótól halad a médium fokozatig. Természetesen a szívünkhöz közel álló díjnyertes Spirit of Attila chili szósz az egyik, ami mindkét verzióban megtalálható. 2015-ben ez az öntet írta fel Magyarországot a chili térképre, ami nem kis teljesítmény Amerikában, ahol őshonos ez a növény. 

 

Két fajtából tevődik össze a fokozatosan felépülő csípősség, a Dorset Naga és a Szellem chili adja az erejét. Mégsem csak az erejének köszönheti a sikerét, hanem egyedi ízvilágának is, amit van lehetőséged megtapasztalni, mielőtt igazán akcióba lendül. 

 

A másik, amit nem hagyhattunk ki, mert az egyik legnépszerűbb szószunk, a Tüzes Mennykő. A szelekciókban ez a legenyhébb öntet. És bár tüzesnek azért tüzes, thai jellege miatt tökéletes kiegészítője az ázsiai vagy közép-amerikai fogásoknak. Három gyümölcs zamatának köszönheti varázsát, amivel 2016-ban a tengerentúli megmérettetésen második hellyel jutalmazták. A Habanero és a Jamaicai Red mellett Jalapenót is tartalmaz. Utóbbit szinte mindenki ismeri, gyakran használják hamburgerekhez, pizzákhoz. Mi is adtunk a jalapeno felhasználására ötleteket, a legtöbb dresszingünk szereplője. 

 

Mennydörgés

 

Vagy úgy is jellemezhetnénk, hogy derült égből villámcsapás. Ha szereted a csípős mexikói ízeket, akkor ennek a palacknak ott a helye a kezed ügyében. Főleg Habanero alkotja, ami 100-350.000 SHU értékkel bír. Megsépeljük egyéb fűszerekkel - csak az íze kedvéért - és kész is ez csodálatos, változatosan használható kence.

 

Kegyes Halál

 

Csak erős idegzetűeknek ajánljuk, azaz rutinos és nagyon elszánt fogyasztóknak. A webáruházunkban eddig is ez volt a legerősebb chili mártás, de változtattunk az összetevők arányain, így még 30%-kal brutálisabb. A hivatalosan még a Scoville skála élén járó Carolina Reaper és a második helyezett Trinidad Moruga Scorpion erejét zártuk palackba. Külön-külön is elképesztőek, így együtt azonban félelmetesek. Csínján kell vele bánni, és nagyon vékonyan vagy apró pöttyöket tenni a falatkákra, mert akár egy egész lábosnyi ételt túlfűszerezhetsz egy kiskanálnyi mennyiséggel.

 

Kedvet kaptál egy kis kulináris kalandozáshoz? Rendeld meg a chili svédasztal egyikét, így éppen a hangulatodhoz vagy az adott ételhez leginkább illő mártást választhatod.