A Chiliről minden

Mi jobb egy üveg chilinél? Egy chili válogatás!

Chili
Csípős
Szűrés törlése
Chili Hungária Webáruház
Chili Hungária Webáruház
Mi jobb egy üveg chilinél? Egy chili válogatás!

Chili rajongó ügyfeleink igényei alapján állítottuk össze a webáruházunkban kapható két chili válogatást. A csomagokban található szószok külön-külön is lefedik az extra csípősség iránti igényeket, így együtt azonban talán még inkább megmutatkozik mindegyik üveg tartalmának az egyedisége. Bár két kence megegyezik az összeállításokban, a harmadik az egyiknél egy közepesen erős, a másik ereje pedig méltó a nevéhez: Kegyes Halál. Bemutatjuk a válogatásokban szereplő mártásokat.

Svédasztal chili módra

 

Ha visszatérő vásárlónk vagy, akkor pontosan tudod, ha pedig most ismerkednél a termékeinkkel, akkor eláruljuk, hogy miért van ennyi hasonló, de mégis teljesen más öntetünk. Egyszerűen ennyire eltérő a paprikák tulajdonsága. Ha egyfélét próbáltál, akkor azt az egyet ismered, de még azt is lehet más fűszerek, gyümölcsök hozzáadásával finomítani. Láthatod, hogy ha egyszer egy üzlet beindul, akkor nehéz felhagyni a kísérletezéssel. Kis üveges szettjeink olyanok, mint egy chili svédasztal. Többféle paprika jellegzetességeit fedik fel, anélkül, hogy megunnád.

 

Mindkét chili válogatás alapdarabjai

 

A több termékből álló készleteket igyekeztünk úgy összeválogatni, hogy meglehetősen széles célközönség ízlését kiszolgálják. Az egyik kifejezetten a közepestől felfelé csípős vonalat képviseli, a másik pedig a kevésbé marótól halad a médium fokozatig. Természetesen a szívünkhöz közel álló díjnyertes Spirit of Attila chili szósz az egyik, ami mindkét verzióban megtalálható. 2015-ben ez az öntet írta fel Magyarországot a chili térképre, ami nem kis teljesítmény Amerikában, ahol őshonos ez a növény. 

 

Két fajtából tevődik össze a fokozatosan felépülő csípősség, a Dorset Naga és a Szellem chili adja az erejét. Mégsem csak az erejének köszönheti a sikerét, hanem egyedi ízvilágának is, amit van lehetőséged megtapasztalni, mielőtt igazán akcióba lendül. 

 

A másik, amit nem hagyhattunk ki, mert az egyik legnépszerűbb szószunk, a Tüzes Mennykő. A szelekciókban ez a legenyhébb öntet. És bár tüzesnek azért tüzes, thai jellege miatt tökéletes kiegészítője az ázsiai vagy közép-amerikai fogásoknak. Három gyümölcs zamatának köszönheti varázsát, amivel 2016-ban a tengerentúli megmérettetésen második hellyel jutalmazták. A Habanero és a Jamaicai Red mellett Jalapenót is tartalmaz. Utóbbit szinte mindenki ismeri, gyakran használják hamburgerekhez, pizzákhoz. Mi is adtunk a jalapeno felhasználására ötleteket, a legtöbb dresszingünk szereplője. 

 

Mennydörgés

 

Vagy úgy is jellemezhetnénk, hogy derült égből villámcsapás. Ha szereted a csípős mexikói ízeket, akkor ennek a palacknak ott a helye a kezed ügyében. Főleg Habanero alkotja, ami 100-350.000 SHU értékkel bír. Megsépeljük egyéb fűszerekkel - csak az íze kedvéért - és kész is ez csodálatos, változatosan használható kence.

 

Kegyes Halál

 

Csak erős idegzetűeknek ajánljuk, azaz rutinos és nagyon elszánt fogyasztóknak. A webáruházunkban eddig is ez volt a legerősebb chili mártás, de változtattunk az összetevők arányain, így még 30%-kal brutálisabb. A hivatalosan még a Scoville skála élén járó Carolina Reaper és a második helyezett Trinidad Moruga Scorpion erejét zártuk palackba. Külön-külön is elképesztőek, így együtt azonban félelmetesek. Csínján kell vele bánni, és nagyon vékonyan vagy apró pöttyöket tenni a falatkákra, mert akár egy egész lábosnyi ételt túlfűszerezhetsz egy kiskanálnyi mennyiséggel.

 

Kedvet kaptál egy kis kulináris kalandozáshoz? Rendeld meg a chili svédasztal egyikét, így éppen a hangulatodhoz vagy az adott ételhez leginkább illő mártást választhatod.