+36202161870 | info@chilis.hu

December 20. és január 2. közötti rendelések feldolgozását január 3-tól kezdjük meg.

+36202161870 | info@chilis.hu

December 20. és január 2. közötti rendelések feldolgozását január 3-tól kezdjük meg.

Chili receptek

Sült paprikakrém télire: készítsd el Te magad!

Chili
Csípős
Felhasználás
Paprikakrém
Szűrés törlése
Chili Hungária Webáruház
Chili Hungária Webáruház
Sült paprikakrém télire: készítsd el Te magad!

Szereted az ínycsiklandó mártogatós szószokat és szendvicskrémeket? Akkor van egy remek hírünk a számodra! Most egy olyan receptet mutatunk, amitől biztosan összefut a nyál a szádban. A jó hír, hogy sült paprikakrém télire neked is lehet elspájzolva, ehhez még csak nem is kell mesterszakácsnak lenned.

Néhány alapvető összetevőre lesz csak szükséged ehhez, na és persze úgy háromnegyed órányi szabadidőre. Az is lehet, hogy nem is kell bevásárolnod ehhez, hiszen könnyen megeshet, hogy épp minden lesz otthon a konyhádban ahhoz, ami e nyalánkság elkészítéséhez nélkülözhetetlen.

 

Mentsd meg a kissé fonnyadt paprikákat!

 

Minden konyhában előfordul időnként, hogy megmarad néhány zöldség. Ahogyan veszítenek a frissességükből, már kevésbé lesznek gusztusosak. A legtöbben nem szívesen eszünk meg egy több napja fonnyadó paprikát.

 

Nem kell azonban feltétlenül a kukába hajítani ezeket a nem túl friss zöldségeket. Csodás sült paprikakrém készíthető belőlük télire. Ezt aztán lehet fogyasztani később pirítósra kenve, de tálalhatjuk sültek mellé, zöldségekhez, tésztára, de akár magában is kanalazhatunk belőle néhány falatot.

 

A legjobb tűzön grillezve elkészíteni ezt a csemegét. Amennyiben azonban erre nincs lehetőséged, akkor használhatod a tűzhely grill funkcióját is.




Mi minden kell ahhoz, hogy legyen otthon sült paprikakrém télire?

 

Rengeteg fajtájú paprikából készíthetünk sült paprikakrémet. Sokan a kápiára esküsznek, de más piros húsú paprika is szóba jöhet, így akár a chili is. Annyi paprikára lesz szükség, amennyi egy nagy tepsit teljesen megtölt. A paprika mellett némi fokhagymát és olívaolajat is elő kell készíteni. Jó, ha van kéznél só, friss petrezselyemzöld és egy citrom is.

 

Az ínyencség elkészítésének első lépései

 

Elsőként béleljük ki sütőpapírral a tepsinket, majd rendezzük el ízlésesen a tetszés szerinti piros húsú paprikákat. Ezt követően süssük meg őket 220 Celsius-fokon sütőben.

 

Olykor nézzünk rájuk, ne hagyjuk őket sorsukra. Ha úgy látjuk, hogy a zöldségek alja elkezd feketedni, akkor fordítsuk meg őket. Így érhetjük el azt, hogy egyenletesen átsüljenek és mindkét oldaluk kapjon némi színt.

 

A megsült paprikákat tegyük egy műanyag dobozba, majd fedjük le egy tetővel. Ennek a lépésnek az a célja, hogy puhuljon fel a paprikák héja, így sokkal könnyebb azokat lehúzni. Távolítsuk el minden paprikáról a héját, valamint szabadítsuk meg őket a magjaiktól.

 

Mit kell tenni ezek után?

 

A meghámozott paprikákat két gerezd fokhagymával és fél deciliternyi olajjal turmixoljuk pépes állagúra. Ezt követően sóval, akár egy csipet borrsal, néhány csepp citromlével, valamint ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott petrezselyemmel ízesíthetjük a szószunkat.

 

A sült paprikakrém télire akkor áll el, ha a leturmixolt pépet egy lábasban felforrósítjuk, majd forrón előre kifőzött, fertőtlenített üvegekbe tesszük. Ha rendelkezünk befőzőautomatával, akkor kilencven Celsius-fokon dunsztoljuk fél óráig.

 

Az üvegek tetejére töltsünk olívaolajat, majd zárjuk le őket, így két-három hónapig eláll a csemege fénymentes, hűvös helyen. Amennyiben ezt a fázist kihagyjuk, akkor jobb, ha frissen elfogyasztjuk a sült paprikakrémet. Egy-két napig persze eláll a hűtőben is.

 

Amennyiben kérdésed van, hogy milyen chilit válassz a sült paprikakrémhez, írj ügyfélszolgálatunknak bizalommal!