A Chiliről minden

Te csíped a marha erős szószokat?

Chili
Carolina Reaper
Csípős
Legcsípősebb
Szűrés törlése
Chili Hungária Webáruház
Chili Hungária Webáruház
2021.05.21 08:00
Te csíped a marha erős szószokat?

Már az illatán is érződik, hogy ez bizony bivaly erős lesz. Aztán a szádhoz emeled, belekóstolsz, és elönti testedet az ismerős érzés: a szád és az arcod lángolni kezd, a szemed szinte kifolyik az égető hatástól, és úgy érzed, az egész tested lángvörös a sokkoló élménytől, amit a marha erős szósz okoz. Ez a csilipaprika és a belőle készített szószok, fűszerek és olajok fogyasztásának tipikus hatása.

És mégis…: Az igazi csilirajongók épp ezekért az élményekért fogyasztják rendszeresen a közkedvelt, díjnyertes csilis termékeinket, amelyeket saját manufaktúrában innovatív módon készítünk el. A csípős paprikát övező kultusz nem csupán az egyedi, semmihez sem hasonlító kulináris élményből táplálkozik, hanem egy olyan gasztronómiai különlegességet kínál, ami ráadásul számos jótékony hatással bír a szervezetedre.

 

Mitől olyan marha erős a csiliszósz?

 

A csípős paprika erősségét a benne található kapszaicintartalom határozza meg. Léteznek hivatalos mérési módszerek és skálák a csípősség jelölésére, amiről bővebben is olvashatsz a blogunkban, de mi most maradjunk annyiban, hogy a picit csípőstől a marha erős szószokig minden árnyalat megtalálható a kínálatunkban.

 

Termőföldjeinken különböző erősségű csilipaprikákat nevelünk, a világbajnok “Spirit of Attila” csiliszószunk alapanyagát biztosító Dorset Naga és Ghost Chili paprikáktól a legerősebb fajtának számító Trinidad Skorpió Moruga és Carolina Reaper típusokig. Ez utóbbiról biztosan Te is hallottál már, számos világesemény sztárja ez a csilipaprika-fajta.

 

Legpokolibb csípős szószaink

 

A vásárlóinktól érkező visszajelzések alapján a chilis.hu oldalon kapható krémjeink és szószaink nem csupán csípősek, hanem ráadásul még finomak is! Szendvicsbe, tésztára, pizzához vagy akár sült krumplihoz is bátran fogyaszthatod őket, ha teljes ízélményre vágysz:

 

  • a világbajnok “Spirit of Attila” szószunkra különösen büszkék vagyunk, hiszen 2015-ben - első magyar indulóként - első helyezést nyertünk vele a World Hot Sauce Awards-on. Különleges ízvilágát annak köszönheti, hogy a csípős érzés fokozatosan épül fel a szádban. Ez az a termékünk, amit muszáj megkóstolnod!
  • a “Kegyes halál” a legerősebb csiliszósz a kínálatunkban: nevéhez hűen nem ismer kegyelmet. Új gyártási technológiával készült, amelynek köszönhetően a 30%-kal erősebb csípőssége még minket is meglepett! Gondolhatod, milyen marha erős...
  • a “Tüzes mennykő” szószunk képében egy újabb díjnyertes terméket üdvözölhetsz, ő ugyanis 2. helyezett lett a már említett világbajnokságon. Értéke abban rejlik, hogy a kellemesen domináns íze és illata azonnal rabul ejt. Kóstoltad már?

 

További különlegességnek számít a Sárga vihar csiliszószunk, ami sárga színű csilipaprikából készült, míg a Zöld felső csiliszósz színét a még zölden leszedett paprikák adják. De kínálatunkban találhatsz BBQ csiliszószt is, vagy a pikánsan édeskés ízélményt adó Édes csípés csiliszószt, amivel különdíjat nyertünk a “Világ Legjobb Csípős Szósza” versenyen.

 

Aki kapja, nem marha

 

A Chili Hungária Webáruházban bármely csilis termékünket megvásárolhatod. Nem titkolt célunk, hogy a csilirajongókon kívül minden olyan hétköznapi hős számára kóstolási lehetőséget biztosítsunk, aki bátran szembe mer nézni csilipaprika fogyasztásának pokolian mennyei élményeivel. Ha Te is közéjük tartozol, akkor a csiliszósz-válogatásainkat kimondottan neked állítottuk össze. Sőt, jó szívvel ajánljuk akár ajándékba is, ha különleges élményt szeretnél okozni egy szerettednek.