Ezt a chili szószból készült receptet minél többször készítjük el, számunkra annál jobbá válik, kedveli az egész család.
Ehhez az ételhez először a chili szósz készítjük el. A mártás íze annyira gazdag, hogy ’életre’ kelti az ételt. Ezt a bonyolult ízt a füstölt chili aktiválja.
Hozzávalók:
- 3-4 füstölt chili vagy ajánlott a Chipotle vagy a 424 chili szószunk
- 2 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 egész csirkemell
- trappista sajt
- 8-10 tortilla
- ½ teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál oregánó
- Só, bors
- étolaj
Elkészítése:
Elsőnek 200 fokon a sütőben a paradicsomot megsütjük, amíg a bőre meg nem ráncosodik.
Olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Ha mindez kész, azután egy turmixgépbe turmixoljuk össze a füstölt chilit, a sült paradicsomot, és a pirított hagymát, fokhagymát. Turmixoljuk simára.
Egy szűrő segítségével passzírozzuk át az így kapott masszát.
A szűrőn fennakadt mag és szárazanyag mehet a kukába.
A visszamaradt öntetet tegyük egy serpenyőbe és adjunk hozzá egy evőkanál olajat, 1 teáskanál oregánót, ½ teáskanál őrölt köményt, sót és borsot.
Keverjük jól össze és pároljuk 20-25 percig amíg be nem sűrűsödik. Vigyázva, hogy le ne égjen!
Külön serpenyőben olajon süsük meg a besózott, borsozott csirkemellet.
Mikróba melegítsük fel a tortillát. Kenjük be a chilis mártással, helyezzük rá a sajtot az apróra vágott elősütött csirkemellet és az apróra vágott hagymát. Tekerjük fel. Tegyük ugyanígy a többi tortillával is.
Ha kész, helyezzük őket bele egy jénai tálba és a maradék szósszal öntsük le. Előmelegített sütőben 200 fokon 10-15 percig süsük.
Szórjuk meg friss petrezselyemzölddel és öntsünk rá kevés tejfölt.
Jó étvágyat