Chili receptek

Töltött tortilla füstölt chili mártással

Chili Hungária Webáruház
2019.09.19 10:12
Töltött tortilla füstölt chili mártással
Ezt a chili szószból készült receptet minél többször készítjük el, számunkra annál jobbá válik, kedveli az egész család. Ehhez az ételhez először a chili szósz készítjük el. A mártás íze annyira gazdag, hogy ’életre’ kelti az ételt. Ezt a bonyolult ízt a füstölt chili aktiválja.


Hozzávalók:

  • 3-4 füstölt chili vagy ajánlott a Chipotle vagy a 424 chili szószunk
  • 2 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 egész csirkemell
  • trappista sajt
  • 8-10 tortilla
  • ½ teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál oregánó
  • Só, bors
  • étolaj

Elkészítése:

Elsőnek 200 fokon a sütőben a paradicsomot megsütjük, amíg a bőre meg nem ráncosodik.


Olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.


Ha mindez kész, azután egy turmixgépbe turmixoljuk össze a füstölt chilit, a sült paradicsomot, és a pirított hagymát, fokhagymát. Turmixoljuk simára.


Egy szűrő segítségével passzírozzuk át az így kapott masszát.

A szűrőn fennakadt mag és szárazanyag mehet a kukába.


A visszamaradt öntetet tegyük egy serpenyőbe és adjunk hozzá egy evőkanál olajat, 1 teáskanál oregánót, ½ teáskanál őrölt köményt, sót és borsot.

Keverjük jól össze és pároljuk 20-25 percig amíg be nem sűrűsödik. Vigyázva, hogy le ne égjen!


Külön serpenyőben olajon süsük meg a besózott, borsozott csirkemellet.

Mikróba melegítsük fel a tortillát. Kenjük be a chilis mártással, helyezzük rá a sajtot az apróra vágott elősütött csirkemellet és az apróra vágott hagymát. Tekerjük fel. Tegyük ugyanígy a többi tortillával is.


Ha kész, helyezzük őket bele egy jénai tálba és a maradék szósszal öntsük le. Előmelegített sütőben 200 fokon 10-15 percig süsük.

Szórjuk meg friss petrezselyemzölddel és öntsünk rá kevés tejfölt.


Jó étvágyat