Chili Hungária Webáruház
2019.09.19
20:49
Egyszerű, könnyen elkészíthető és vegán!
Hozzávalók:
- 1 cukkini
- 1 padlizsán
- 1 fej lila hagyma
- 1 piros paprika
- 1 sárga paprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- fejes saláta
- só, fekete bors
- chili szósz
- zsömle
- avokádó, majonéz

Elkészítése:
Vágjuk ujjnyi csíkokra a cukkinit a padlizsánt a piros és sárga paprikát. Kenjük be a darabokat olívaolajjal mindkét oldalon. Helyezzünk a tepsibe sütőpapírt és tegyük rá a bekent zöldségeket. Sózzuk és borsozzuk meg. 210 fokos előmelegített sütőbe tegyük be.
Sütjük 15 percig majd kivesszük és megforgatjuk a darabkákat, hogy megpiruljon a másik oldala is. Tegyük vissza a sütőbe még 8-10 percre. Attól függ mekkorára vannak vágva a zöldségek, nem egyformán fognak pirulni. Figyeljünk rájuk és szükség szerint vegyük ki amit már késznek látunk.

Ha kész, vegyük ki és kenjük be chili szósszal, majd 3-4 percre tegyük vissza a sütőbe. (Itt egy saját chili szósz recept)
A szendvics összeállításánál a zsömlét vágjuk ketté és kenjük be minkét oldalát majonézzel. Halmozzuk egymásra a csípős zöldségeket. A tetejére tegyünk avokádó karikát és friss saláta levelet.
Jó étvágyat!