A Chiliről minden

Főzött paprikakrém? Azt eszik vagy isszák?

Chili
Felhasználás
Paprikakrém
Szűrés törlése
Chili Hungária Webáruház
Chili Hungária Webáruház
2021.07.19 13:47
Főzött paprikakrém? Azt eszik vagy isszák?

A főzött paprikakrém tulajdonképpen ugyanolyan fűszer, mint az őrölt fűszerpaprika, a csípős szósz vagy a chiliszósz, és mégis más. Számos étel receptjéhez használható ételízesítőként, és mivel a magyar konyha amúgy is paprikaközpontú, nem is kell nagyítóval keresni, hogy mihez használhatnánk fel.

Hazánkban a fűszerpaprika nyers formájában nem túl népszerű. A piacokon alig árusítja valaki így, és nem is csoda, hogy nem vált minden háztartás kedvenc csemegéjévé, hiszen vastag héja nehezen rágható, húsrésze vékonyka, íze keserűbe hajló. Megszárítva, majd őrölve viszont állandó helye van minden magyar konyhatündér és konyhamester, de még a kezdő házi szakácsok fűszerespolcán is.

 

Mikor és mire jó a főzött paprikakrém?

 

A főzött paprikakrém pedig arra az esetre kínál remek megoldást, ha véletlenül nyers fűszerpaprika kerülne a konyhádba. Nem kell vakargatni a fejedet, hogy mit kezdj vele, hogyan hasznosítsd. Finom krémet varázsolhatsz belőle, amely olyan édeskés ízű, mint a főzött, gyümölcsös paradicsom, mégis paprikás. Képzavarnak tűnik, pedig hidd el, nem az!

 

Milyen az íze?

 

Arra készülj, hogy meglehetősen intenzív. Adhatsz hozzá mindenféle ízesítőket, de számíts arra, hogy azok mindig csak másodhegedűsök lesznek az összíz élmény szempontjából. Így készülhet akár magyaros, akár indiai fűszerezéssel, a lényege ugyanaz marad.

 

Mivel a paprika íze domináns marad, bárhogyan is fűszerezed, egyáltalán nem mindegy, milyen minőségű alapanyaggal dolgozol. De ha nem szeretnél magad nekiállni a paprikakrém főzésének, akkor sem kell lemondanod a fogyasztásáról.

 

 

Mi a Chili Hungária Webáruháznál saját kezűleg termesztjük számos paprikafajtánkat. Családi vállalkozásunk innovatív manufaktúra, amelyben a fejlesztés pedig folyamatos a minőség és a paprikatermékek szerelmesei számára az ízélmény fokozása érdekében. Néhány hónapja az ökológiai gazdálkodás szempontjainak megfelelő paprikatermesztésbe is belekezdtünk, Diczkó László saját tapasztalatait itt a blogban is számos alkalommal megosztotta már, videós és írott szöveg formájában. Ha kíváncsi vagy, csak vissza kell keresned a korábbi blogcikkeink között.

 

Ha pedig a termékek iránt érdeklődsz (amit megértünk, hiszen minőségi, finom és sok esetben díjnyertes paprikatermékeink sorakoznak a webáruházunkban), dobd fel a nyáresti könnyű vacsorákat, illetve a grillszezont azzal, hogy kipróbálsz egy újat közülük. Szószok, fűszerek, krémek várják, hogy pluszt vihessenek az ízélményre fogékonyak életébe. 

 

Elkötelezett csilitermesztőként és csilifeldolgozó manufaktúraként mindent elkövetünk, hogy termékeinkben kihozzuk a paprikák jellegzetes ízkarakterét, és minden (jó)ízlést igyekszünk kielégíteni.

 

Mi is ez a minden, amit bevetünk a siker érdekében? 

 

Lássuk csak! 

 

  • Válogatott paprikafajtákkal dolgozunk
  • Igyekszünk a fajtákat úgy összeválogatni, hogy az édeskéstől az enyhén csípősön át a pokolian erősig mindenki megtalálja, amire igazán gerjed
  • Megválogatjuk és folyamatosan fejlesztjük a termelés technológiáját
  • Termékeinknek nem csak az íze, de a külleme, csomagolása is egyedi

 

Felcsigáztunk?

 

Ne állj ellen, úgysem tudsz sokáig! A Chili Hungária Webáruházból akármelyik csili- vagy paprikatermékünket megrendelheted. Ha te is azok közé a bátrak közé tartozol, akik merik megkóstolni a legtüzesebb és a legmennyeibb fűszereket is, akkor a paprikakrémeinken kívül a csípős szószainkat is melegen ajánljuk! Ha pedig ismersz még ilyen barátot, kollégát, akkor a díszdobozos ajándékcsomagjaink valamelyikével érdemes meglepned.