A Chiliről minden

Carolina Reaper
Cayenne
Chili
Chipotle
Csípős
Felhasználás
Ghost chili
Habanero
Jalapeno
Kapszaicin
Legcsípősebb
Mag
Magyar
Palánta
Paprika fajták
Paprikakrém
Scoville
Szellem chili
Termesztés
Trinidad Scorpion
Verseny
Szűrés törlése
Chili lexikon - a legfontosabb tudnivalók röviden
13
Júl

Készítettünk egy chili lexikon elnevezésű összeállítást, amelyben minden eddigi tudásunkat igyekeztünk összeszedni. Meglehetősen nehéz dolgunk volt, hiszen annyiféle-fajta chili van, amik valamilyen tulajdonságuk alapján mind különlegesek. Nekünk pedig, akik saját magunk termesztjük, gondozzuk, öntözzük, szüreteljük és feldolgozzuk, pláne szívügyünk, hogy minél szélesebb körben hirdessük eme csodálatos növény egyediségét.

5 tipp a habanero paprika felhasználására
29
Nov

Egyedülálló ízvilága miatt a habanero paprikának a felhasználása többféleképpen történhet. Annak ellenére, hogy egy viszonylag erős fajtáról van szó (SHU értéke 100.000-350.000), meglehetősen édeskés, enyhén gyümölcsös aromával rendelkezik. Így már értheted is, hogy miért ennyire népszerű. 

Üvegbe zárt csípősség: chili krém
18
Okt

Rajongsz a csípős fűszerekért, szószokért, de a chili krémet még nem próbáltad? Te vagy az, aki mindig hozzátesz a leveséhez, pörköltjéhez egy kis pikáns ízesítőt?

 

A Chili Hungária Webáruház akkor a második otthonod lesz. Itt ugyanis manufaktúrában, innovatív módon dolgozunk. Minden termékünk, legyen szó akár chili szószról, chili cseppekről, chili őrleményekről, fűszerekről, minden saját alapanyagból készül, így 100%-ig biztosak lehetünk abban, hogy minőségi terméket tudunk neked küldeni.

 

Több termékünk is díjnyertes, amire felettébb büszkék vagyunk!

Legnépszerűbb Mexikói chili paprikák
27
Szept

Íme egy összefoglaló lista, a Mexikói konyhában leggyakrabban használt chili paprikákról, egészen a friss paprikáktól kezdve, a szárított és füstölt paprikán át.

14 paprika, amiről érdemes szót ejtenünk - a kalifornia paprikától a Carolina Reaperig
13
Szept

Mondani szokták, hogy ha ízletesebbé, különlegesebbé szeretnél tenni egy ételt, csak dobj bele némi chili paprikát. Van valami bódító abban, amikor a torkodat égeti a chili paprika. A chili paprika fogyasztása során kibontakozó ízélmény, ahogy fokozatosan felépül a szádban a csípős íz, egyszerűen magával ragadó. Egyes chili paprikáknak, mint például a Chipotle-nak (szárított, füstölt Jalapeno paprika) az a különlegessége, hogy nemcsak az édes paprika pikáns aromáját és csípősségét adja át az ételnek, hanem a kellemes, egészen enyhe füstös ízt is.