Chili receptek

A chilis csirkeszárny bármikor jólesik: télen jól átmelegít, nyáron pedig pont a forróság miatt élvezetes. A csirke jó választás a dolgos hétköznapokra, a chili pedig nagyszerű fűszer, amivel pikánssá lehet varázsolni a megszokott ízeket. Ebben a receptben a főszereplő a Ghost (Szellem) chili, ami néhány évvel ezelőtt a világ legerősebb paprikájának számított, de ma sem kell szégyenkeznie, mert a megközelítőleg egymilliós SHU érték jelenleg is a Scoville skála harmadik helyén tartja.

A csirkehús az egyik legkiválóbb alapanyag a szupergyors vacsorához; a karamellizált csípős csirkemell pedig feldobja az unalmasan száraz részét a szárnyasnak. A rohanós hétköznapokon, vagy ha csak éppen nincs kedved órákon át a konyhában tüsténkedni, vesd be ezt a receptet. Különleges, de nem macerás: egyszóval minden konyhatündér kedvence.

Hoztunk nektek egy akár szilveszteri csipetegetéshez kiváló, akár egy sűrű hétköznapi vacsorának is beillő finomságot, ez pedig nem más, mint az édes-csípős BBQ csirkeszárny. Méltatlanul keveset fogjuk a kezünkbe a chilit, pedig felhasználásának rengeteg módja van. Ebben az egyszerű, de nagyszerű receptben például házasítjuk a csípős, az édes és a füstös ízeket. Igazi ízorgia, minden bűntudat nélkül, hiszen a csirkeszárny nem egy kalóriabomba.

Dobd fel a hideg téli reggeliket kenyérre való paprikakrémmel! Minden leleményességre szükség van a téli hónapokban, hogy a kiürülő vitaminkészleted feltöltsd, erre kiválóan megfelel a nyári szüretkor eltett paprikakrém. Vége az egyhangú vajas szendvics korszaknak, ezzel a pikáns, izgalmas alapanyaggal nem csak az unalmas reggeli étkezésnek vetsz véget, hanem az őszi-téli hónapokra jellemző vitaminháztartás-visszaesést is megelőzheted.

Sombrero, nachos, valamint egy nagyon pikáns jalapeno recept az igazi ínyenceknek, jó hangulat, és máris minden hozzávaló készen áll egy mexikói esthez. Ha nyáron nem volt alkalmatok egy jó kis tequila estet tartani, pótoljátok be ősszel!




















